Dan toch geen Rock Werchter Encore: affiche van TW Classic wordt uitgebreid

Festivals | Er komt dan toch geen extra festivaldag in het park van Werchter, zo heeft organisator Live Nation bekendgemaakt. Begin april kondigde Live Nation het extra festival Encore aan, dat de "terugkeer naar een normale festivalzomer vieren". De optredende artiesten worden aan de affiche van TW Classic, dat een dag voor Encore plaatsvindt, toegevoegd.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het extra dagfestival Rock Werchter Encore zou landen op 25.000 festivalgangers", vertelt de organisatie in een persbericht. "Dat is mooi, maar gezien de omstandigheden was omdenken toch de betere optie. Rock Werchter Encore gaat op in TW Classic."

Rock Werchter Encore stond gepland voor zondag 26 juni. Een dag eerder, zaterdag 25 juni, was het de beurt aan TW Classic. Classic heeft normaal één groot podium, de Main Stage, maar daar komen er nu twee bij: de Barn en Klub C. Zo kan de bijna volledige affiche van Encore worden toegevoegd aan die van Classic.

Daarbij zijn behalve headliner Florence + The Machine, ook onder meer Zwangere Guy, Intergalactic Lovers, Sylvie Kreusch en Noordkaap. Die laatste is nieuw op de affiche. De line-up van TW Classic blijft ongewijzigd. Headliners Nick Cave and The Bad Seeds en Placebo zijn er dus nog steeds bij in Werchter. Ook groepen als The Smile, Courtney Barnett en Whispering Sons spelen hun set. 

Tickets voor Encore kunnen gebruikt worden voor TW Classic: wie al een ticket gekocht had voor Encore hoeft dat dus niet om te boeken. Wie verhinderd is op 25 juni kan via Ticketmaster een terugbetaling vragen voor zijn of haar Encore-ticket. 

Nog in het Festivalpark van Werchter is er op zondag 19 juni Werchter Boutique en van 30 juni tot en met 3 juli het vierdaagse Rock Werchter. Beide festivals zijn uitverkocht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top