Vitillo verrast peloton in de Ronde van Burgos voor vrouwen, Kopecky moet leiding afstaan

Wielersport | In de tweede etappe van de Ronde van Burgos (Spa/World Tour) heeft het peloton zich laten verrassen door de vroege vlucht. In een sprint met zeven haalde de Italiaanse Matilde Vitillo het uiteindelijk voor haar metgezellen. Lotte Kopecky won zeven tellen later de sprint van het peloton. Ze verliest haar leiderstrui aan de Colombiaanse Jennifer Ducuara.

Door Belga

Deel dit nieuws

De tweede etappe in de Ronde van Burgos bracht het peloton van Sasamon naar Aguilar de Campoo, over 128 km, met onderweg twee gecategoriseerde klimmetjes van derde categorie. 

Net zoals gisteren kregen de rensters te maken met hete temperaturen, 30 graden onderweg. Ondanks die hitte was er heel wat bedrijvigheid om weg te geraken in de beginfase. Veel rensters waagden hun kans, maar pas na 35 km wist een groep van zeven te ontsnappen. Nina Buysman (Human Powered Health), Lara Vieceli (Ceratizit - WNT), Matilde Vitillo (BePink), Nora Jencusova (BePink), Jennifer Ducuara (Colombia Tierra de Atletas), Aranza Villalon (Eneicat - RBH Global) en Maaike Coljé (Massi Tactic). 

Eindelijk liet het peloton begaan. Na één uur wedstrijd werd maar liefst 39,6 km afgelegd. Vooraan draaide het goed rond, de vluchters verzamelden maximaal 7 minuten bonus op het peloton waar Lotte Kopecky na haar ritwinst in de leiderstrui reed. Op 35 km van het eind bedroeg die voorsprong nog steeds zes minuten. 

In het peloton was er weinig organisatie en toen op 15 km de bonus nog steeds 3 minuten bedroeg, werd duidelijk dat de winnares vooraan zat. Al werd het in de laatste vijf kilometer plots nog heel spannend met nog slechts 45 seconden bonus en 15 seconden op 500 meter. Uiteindelijk sprintten de zeven toch om de zege en daarin toonde Vitillo zich de snelste voor Nina Buijsman en Lara Vieceli.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top