Onweer - Rock Affligem last 'Schoolrock' af door onweer

Festivals | Rock Affligem heeft besloten Schoolrock af te gelasten omwille van het onweer dat vanmiddag over het land trekt. Schoolrock, het kinderevenement van Rock Affligem, wordt verplaatst naar eind juni.

Door Belga

Deel dit nieuws

Normaal gezien zouden zowat 2.000 leerlingen van Schoolrock, met een optreden van onder meer de KetnetBand kunnen genieten. "We willen het zekere voor het onzekere nemen", zegt Christof Desmet, voorzitter van Rock Affligem vzw. "Ook al heeft het uiteindelijk weinig geregend en zeggen de voorspellingen dat het de rest van de dag zo goed als droog blijft, risico's wilden we niet nemen."

De kinderen zullen eind juni kunnen genieten van Schoolrock. Een exacte datum voor het evenement is nog niet bekend. 

Rock Affligem zelf gaat door zoals gepland. Vanavond omstreeks 19 uur start het tweedaagse festival met een optreden van de groep Meneer & Madam. Nog op de affiche staan onder meer Stikstof, Compact Disk Dummies, De Mens, School is Cool, De Kreuners en Glints. 

Vandaag worden 2.500 à 3.000 bezoekers verwacht, voor morgen klimt dat aantal naar 4.000. De laatste editie van Rock Affligem dateert al van 2009. Na dertien jaar pauze is er dit jaar een comeback. Eerdere edtities schommelde het aantal bezoekers van 2.000 tot 8.000.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top