Behind the song: ILA

Muziek | Met haar band ILA is Ila Cicek één van de nieuwste Belgische revelaties. Ze is goed op weg om de wereld met paar welgemeende riffs een muzikaal geweten te schoppen. Haar favoriete song die haar muziek beïnvloedde? Die vind je hier terug!

Door MF

Deel dit nieuws

"Het is als muzikant moeilijk om één nummer vast te pinnen dat het meeste invloed heeft gehad op mijn muzikaal parcours. Van die meerdere pionnen heeft de eerste een pad geopend naar andere. Als ik de interpretatie van Nirvana’s ‘Where Did You Sleep Last Night’ nooit had gehoord, had mijn manier van muziek maken er volledig anders uitgezien.

"Toen ik een jaar of 11 was verscheen er op Canvas een documentaire over de band Nirvana. Mijn mama – een documentairefanaat - zat in de zetel te kijken naar het verhaal van Kurt Cubain en co. Niet zijn felblauwe ogen trokken alleen mijn aandacht, maar vooral dié stem en emotie." "De manier waarop hij al zijn demonen naar het publiek spuwde, is mij altijd bijgebleven. Het heeft mijn muzikaal parcours opgestart. Ik heb een weg afgelegd die gestart is bij grunge, vervolgd werd door metalcore en dan zijn weg heeft gevonden naar alternatieve/indie rock van vooral de jaren 1990 en Turkse psychedelische rock van de jaren 1960 – 1970. Scout Niblett, Nick Cave, Radiohead en PJ Harvey, Erkin Koray en Selda Bagcan zijn voor mij pioniers geweest.""Om de zoveel jaar kom ik opnieuw terecht bij Nirvana en de cover ‘Where Did You Sleep Last Night’. Hoe ik het draai of keer, het zal mijn basis blijven, mijn eerste muzikale liefde. Het opende een pad richting muziek en vooral richting mezelf."

 

Het origineel is van Leadbelly :
ILA kan je aan het werk zien op donderdag 30 juni op Rock Werchter in The Slope!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top