Vier Frankfurt-spelers in Europa League Ploeg van het Seizoen, Kostic beste speler

UEFA Europa League | Vier spelers van winnaar Eintracht Frankfurt zijn door de Europese Voetbalconfederatie UEFA opgenomen in de Ploeg van het Seizoen in de Europa League, zo maakte UEFA bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het gaat om doelman Kevin Trapp, verdediger Martin Hinteregger, middenvelder Filip Kostic en aanvaller Rafael Borré. Die laatste scoorde woensdagavond de gelijkmaker in de finale tegen Rangers (1-1), waarna de Duitsers in de strafschoppenreeks, met een uitblinkersrol voor Trapp, aan het langste eind trokken. Kostic werd nadien ook uitgeroepen tot beste speler in het afgelopen seizoen in de Europa League. In totaal was hij goed voor drie doelpunten en zes assists.

Van de verliezende finalist uit Schotland haalden verdediger Calvin Bassey, draaischijf James Tavernier en aanvaller Ryan Kent de elf. West Ham-spelers Craig Dawson en Declan Rice, en het Leipzig-duo Konrad Laimer en Christopher Nkunku vervolledigen het elftal. Frankfurt-rechterwinger Ansgar Knauff werd verkozen tot Belofte van het Jaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top