Real Madrid wil Liverpool weer een dreun uitdelen

Sport | Op zaterdag 28 mei om 21u zitten bijna alle voetballiefhebbers voor het scherm om de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool te volgen. Het belooft alvast een bijzondere wedstrijd te worden. Wie wint de Beker met de Grote Oren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid en Liverpool zijn twee grote traditieclubs en beiden wonnen de Champions League al een aantal keren. De Spaanse topclub won de prijs al 13 keer, terwijl Liverpool de beker al 6 keer mee naar huis mocht nemen.

Hazard in de kern?

In 2018 wist Real Madrid zijn laatste Champions League-beker te winnen tegen… Liverpool. Het werd 3-1 en die match zal voor eeuwig in de voetbalannalen staan vanwege de twee blunders van Lorius Karius. In Kiev waren Karim Benzema, Gareth Bale (twee keer) en Sadio Mané de doelpuntenmakers van dienst. Liverpool wist een jaar later revanche te nemen door de finale te winnen van Tottenham.

Carlo Ancelotti, die voor de vijfde keer de Champions League kan winnen als trainer, heeft weinig geheimen en zal wellicht voor de bekende namen gaan kiezen. Zonder grote ongelukken zal de Italiaan op dezelfde namen rekenen en hij hoopt dat toppers als Thibaut Courtois, Luka Modric, Vinicius Junior en Karim Benzema weer op de afspraak zijn. De Fransman is dit seizoen ‘Mister Champions League’ met maar liefst 15 goals en 2 assists in 11 matchen. Hij was bepalend in de schitterende comebacks tegen PSG, Chelsea en Manchester City. Het is afwachten of Ancelotti een plaatsje heeft voor Eden Hazard. Hij viel twee weken geleden goed in tegen Cadiz en wie weet kan hij als invaller nog een rol spelen in de finale.

Met Van Dijk en Salah

De troepen van Jürgen Klopp kennen iets meer problemen. Sterspelers Virgil van Dijk en Mohammed Salah liepen blessures op, maar de Duitse trainer van Liverpool liet al verstaan dat beiden fit geraken voor de finale. Dat scheelt een slok op de borrel, want de twee zijn de twee absolute vedetten van de ploeg. Salah was in deze Champions League-campagne ook al van grote waarde met zijn 8 doelpunten en 2 assists in 12 duels.

Beide ploegen kunnen met vertrouwen de finale tegemoet gaan. Liverpool ontdeed zich in deze campagne al vrij vlot van Atlético Madrid en Villarreal, terwijl Real Madrid de Engelse clubs Chelsea en Manchester City over de knie legde. Wie zal zaterdagavond aan het langste eind trekken?

Volg de UEFA Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool aanstaande zaterdag 28 mei om 20u15 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top