Zanger en acteur op zoek naar Bruce Springsteen in ‘Glory Days’

Films | In het nieuwe reisprogramma ‘Glory Days’ reizen Brabanders Guus Meeuwis en Frank Lammers door de Verenigde staten in de voetsporen van rocklegende Bruce Springsteen. Met als ultieme doel om met The Boss op een podium te kunnen staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Guus Meeuwis kennen we allemaal als de zanger die al sinds 1995 iedereen ‘Het is een nacht…’ laat meebrullen. Wat je misschien nog niet wist, is dat hij een enorme fan is van The Boss, Bruce Springsteen. En dat hij goed bevriend is met mede-Brabander Frank Lammers, in ons land vooral bekend als Ferry Bouman in ‘Undercover’. Die laatste was een minder grote fan van Springsteen, vertelde hij in een interview met Humo. “Ik herinner me wel dat ik in de jaren 80 zo’n box van Springsteen met vijf liveplaten erin wilde hebben omdat de hoes er zo mooi uitzag. Maar hij kostte 79 gulden – te veel voor mij. Nu ik wat dieper in zijn werk ben gedoken, kan ik alleen maar denken: hoe dom dat ik al die tijd géén fan ben geweest.”

Dat duo, de superfan en de man die de muziek van Springsteen eigenlijk nog ontdekt, vertrok onlangs op een roadtrip in de Verenigde Staten, te beginnen in Freehold, New Jersey. Daar is Springsteen geboren en woont hij tegenwoordig na wat omzwervingen weer. Samen zoeken ze naar stukjes verleden, de plek waar The Boss zijn albumhoezen fotografeerde, waar hij de liefde voor de muziek vond, langs plaatsen als Asbury Park, Philadelphia en New York. Onderweg spreken ze met personen uit de entourage van Springsteen, zoals Steve Van Zandt, gitarist van de E Street Band.

Het grote doel van de reis, naast een reisprogramma met de naam ‘Glory Days’ maken, was om de jeugddroom van Meeuwis te verwezenlijken: samen met zijn held op het podium staan in Webster Hall. In oktober speelt de Nederlandse zanger daar wel degelijk twee optredens, maar of The Boss daar ook bij zal zijn, weet voorlopig niemand. Lammers is er vooral bij om zijn ogen de kost te geven, om zijn Brabantse maatje te steunen en om de volgende keer tegen Tom Waes te kunnen zeggen dat hij ook een reisprogramma heeft gemaakt.

Platgereden pad

Onze noorderburen vergelijken het nieuwe ‘Glory Days’, uiteraard vernoemd naar het bekende nummer van Springsteen, met een vorig reisprogramma op de Nederlandse omroep: ‘Chansons!’. In dat fel gesmaakte reisprogramma trokken Matthijs van Nieuwkerk (ex-‘De Wereld Draait Door’) en zanger Rob Kemps door Frankrijk, gestuwd door hun gedeelde liefde voor het Franse lied. Ook de vergelijking met ‘Nick, Simon & Kees: Homeward Bound’ is nooit veraf. In dat programma gingen de zangers Nick & Simon op zoek naar de wortels van hun helden Simon & Garfunkel, ook al met een roadtrip doorheen de VS.

Beide voorgangers van ‘Glory Days’ werden gesmaakt door het Nederlandse publiek en dus was het logisch dat er opvolgers zouden komen, al werd de programmamakers bij de aftrap een gebrek aan creativiteit verweten. Maar met de natuurlijke dynamiek tussen de twee reisgezellen, en hopelijk een klapstuk met een dubbelact tussen Meeuwis en zijn idool, zou het nieuwe reisprogramma toch meer te bieden moeten hebben dan de platgereden paden.

Het programma ging van start op woensdag 11 mei op het Nederlandse NPO 3, en wordt nu ook op zaterdag uitgezonden, te beginnen bij de eerste aflevering. Wie de eerste afleveringen miste en wil inhalen, krijgt dus een kans.

Bekijk ‘Glory Days’ op zaterdag om 22u op NPO 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top