Grant Williams treedt in de voetsporen van PJ Tucker

Basketbal | De play-offs tussen Miami en Boston zijn toe aan hun derde onderlinge wedstrijd. Beiden wisten tot op heden één keer te winnen. De twee teams kunnen rekenen op enkele belangrijke pionnen, die in de schaduw meer dan hun werk doen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de eerste partij leverde Miami een geweldige prestatie, mede dankzij een uitmuntende Jimmy Butler. Boston Celtics reageerde knap in het tweede duel door met 102-127 het laken naar zich toe te trekken. Butler speelde ook daar een goede partij voor Miami, maar verdediger Grant Williams wist toch het meeste indruk te maken bij de Celtics. Hij doet een beetje denken aan PJ Tucker.

X-factor

Eén statistiek bewijst het belang van de 23-jarige speler in de tweede wedstrijd: zijn +/- van +37. Dat is het cijfer wat het verschil aangeeft tussen de gescoorde punten en de punten die worden toegekend wanneer de speler tussen de lijnen staat. Het is duidelijk dat zijn bijdrage aan de zege enorm groot was. Williams is een zeer belangrijke schakel voor de ploeg.

Williams toonde een aantal dagen geleden al zijn kunnen in Game 7 van de halve finales van de conference tegen de Bucks. Hij bracht smaakmaker Giannis Antetokounmpo vaak in moeilijkheden, waardoor die slechts uit 10 van de 26 pogingen wist te scoren. De cijfers van Williams in die 39 minuten dat hij speelde waren enorm straf: 27 punten, 6 rebounds, 2 blocks, 10/22 in schieten, inclusief 7/18 vanaf een afstand. Hij speelde zijn beste wedstrijd ooit in de NBA. Zijn eerste seizoenen verliepen moeizaam bij de Celtics, maar hij is ondertussen uitgegroeid tot een zeer belangrijke schakel in het geheel van coach Ime Udoka.

PJ Tucker als voorbeeld

Tegen Miami staat Grant Williams tegenover PJ Tucker. De twee spelers hebben ongeveer hetzelfde profiel. Al is Tucker met zijn 37 jaar wel een stuk ouder dan Williams. Tucker, die zeer twijfelachtig is voor de derde partij omwille van een knieblessure, was vorig jaar de man in de schaduw die bijzonder belangrijk was bij de titel van de Bucks, een club die hij afgelopen zomer verliet voor Miami Heat. Hij trok naar Miami om er de Larry O'Brien Trophy te winnen.

Williams en Tucker zijn twee kleerkasten van spelers, zo is Williams een brok graniet van 1m98 en 107 kilo. Zij zijn het slot op de deur. Door hun gezonde dosis agressiviteit zijn zij van onschatbare waarde voor hun team. Williams is in aanvallend opzicht sterker dan Tucker en de toekomst oogt zeer mooi voor hem.

Het weekendprogramma op Eleven Sports:

Zondag 22 mei

Game 3: Boston Celtics - Miami Heat G3 (2u30 op Eleven Sports 2)

Maandag 23 mei

Game 3: Dallas Mavericks - Golden State Warriors (3 uur op Eleven Sports 2)

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top