Harry Styles' nieuwe album 'Harry's House' zit vol liefde en zoete melancholie

Muziek | Deze vrijdag nodigt zanger Harry Styles je uit in zijn huis! Hij brengt namelijk zijn derde soloalbum 'Harry's House' uit. Fans hebben er reikhalzend naar uitgekeken na de release van de hitsingle 'As It Was'. Proximus Pickx heeft de nieuwe tracks beluisterd en onthult wat je van dit album kunt verwachten. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ken jij Harry Styles nog steeds als een van de leden van de boyband One Direction? Dan is het hoog tijd om hem te herontdekken als de artiest die hij nu is. Met de jaren is de zanger volwassener geworden en heeft hij ervoor gekozen nummers te maken vol zelfreflectie en zijn derde studioalbum is daar geen uitzondering op. Op deze nieuwe plaat staan dertien tracks, die je volledig in de huiselijke sfeer van de Britse artiest brengen.

'Harry's House' werd voor het eerst aangekondigd met een single getiteld 'As It Was'. Het nummer werd onmiddellijk een internationale hit en veroverde de sociale netwerken, en dan vooral TikTok. De kenmerkende melancholie van dit nummer, waarin Harry Styles een stukje van zijn verleden, zijn nostalgie en zijn intieme leven lijkt prijs te geven, is overal op dit nieuwe album voelbaar. 

De Britse artiest probeert in zijn nieuwe nummers te definiëren waardoor mensen zich thuis voelen. Als je de plaat beluistert, merk je meteen dat hij geschreven is tijdens de pandemie wanneer iedereen noodgedwongen thuis moest blijven. De boodschap die Styles brengt, is dat thuis eerder een gevoel is dan een plaats. En dat gevoel krijgen we van de mensen met wie we ons omringen.  


Liefdesliedjes en zelfbevestiging 

De frisse melodieën van 'Harry's House' zitten vol van toffe ritmes. Zeker in 'Daylight' met zijn r&b-klanken, of het feestelijke openingsnummer 'Music For a Sushi Restaurant'. Maar het lijdt geen twijfel dat dit album daarnaast ook vol emotie zit en ons dus echt meeneemt in de wereld van de artiest. Hij beschrijft dit album als zijn beste tot nu toe, en dat is niet voor niets. 

Op zijn zachtst uitgedrukt kijkt Harry Styles op deze plaat naar de liefde en naar de samensmelting van twee mensen. Veel van zijn fans zien het als een gevolg van zijn relatie met Olivia Wilde, die hij ontmoette op de set van 'Don't Worry Darling' en met wie hij naar verluidt een relatie heeft. Dit komt tot uiting in het liedje 'Cinema', waarin Harry zingt "I bring the pop, you got the cinema". 

Het belangrijkste om te onthouden over dit album, is dat Harry Styles zijn identiteit als artiest heeft gevonden. De dertien tracks zijn met elkaar verbonden door een duidelijke rode draad. Zijn krachtige maar zachte stem neemt je mee op een reis in ballads als 'Little Freak' en 'Matilda', terwijl het slotnummer, 'Love Of My Life', je helemaal in vervoering brengt. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top