Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

Muziek | De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pausini verdween tijdens het slotstuk van de liveshow al even van het podium omdat ze zich niet lekker voelde. Zondag meldde ze dat ze last had van een lage bloeddruk en daarom op advies van het medische team even moest pauzeren. Vrijdag leek de Italiaanse ook al ziek te zijn en ontbrak ze voor een groot deel bij de repetities.

"Er was dus toch iets mis", geeft Pausini nu aan. "Ik voel me sinds zaterdag niet lekker. Ik dacht dat het kwam door de vermoeidheid maar ik ben er net achter gekomen dat ik corona heb." Vanwege haar positieve test zit Pausini nu in isolatie en mag ze niet reizen. Daardoor mist ze een optreden in Florida.

De Italiaanse songfestivalorganisatie liet vorige week woensdag in overleg met de stad Turijn plots haast alle coronamaatregelen vallen. Delegaties, pers en andere werknemers hoefden daardoor niet meer verplicht te testen voordat ze de arena zouden betreden.

Het testen bleek in PalaOlimpico al een beetje nattevingerwerk, aldus betrokkenen. Mensen hoefden niet te wachten op hun uitslag en konden gewoon het songfestivalterrein binnen en daar eventueel corona overdragen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top