Lotte Kopecky wint openingsrit in de Ronde van Burgos

Wielersport | Lotte Kopecky heeft haar rustpauze goed verteerd en is het winnen niet verleerd. Bij haar rentree in de Ronde van Burgos (WorldTour) pakte ze vandaag meteen de zege in de openingsrit. Ze haalde het in de sprint voor de Tsjechische Tereza Neumanova en de Noorse Emma Norsgaard en is meteen ook de eerste leider.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na de Ronde van het Baskenland, vorige week gewonnen door Demi Vollering, kreeg het peloton de tweede rittenkoers van het jaar in de WorldTour voorgeschoteld. Lotte Kopecky hervatte de competitie na een korte voorjaarspauze, haar team SD Worx is met Vollering & co favoriet voor de eindzege. De eerste etappe was er op papier één voor sterke sprinters, met een hellende aankomst, ideaal voor de Belgische kampioene. 

De Italianen Lara Vieceli en Matilde Vitillo en de Mexicaanse Andrea Ramirez trokken meteen op avontuur, maar kregen nooit meer dan twee minuten van het peloton. Toen de voorsprong op 38 kilometer van de finish tot 15 seconden was gezakt, versnelde Ramirez. Haar medevluchters werden vier kilometer verder gegrepen, Ramirez zelf werd ingelopen op 31 kilometer, waarna het tempo de hoogte in werd gejaagd en het peloton in waaiers brak. 

Onder anderen Paulina Rooijakkers, een van de favorieten voor de eindzege, verzeilde in een tweede groep. Samen met een ploegmate slaagde ze erin om op twintig kilometer van de aankomst weer bij het eerste peloton aan te sluiten. Drie kilometer verder deden nog meer rensters dat en was duidelijk dat er voor de zege gesprint zou worden.

Kopecky boekte haar derde zege van het seizoen, de derde in de WorldTour. In maart won ze de Strade Bianche, in april de Ronde van Vlaanderen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top