Kangoeroes Mechelen maakt zich op voor historische titelfinale tegen Oostende

Basketbal | Kangoeroes Mechelen heeft zich gisterenavond voor het eerst in zijn geschiedenis geplaatst voor de finale van het Belgisch basketbalkampioenschap.

Door Belga

Deel dit nieuws

De ploeg van Kristof Michiels, eind april verkozen tot coach van het jaar, won in de halve finale de beslissende wedstrijd in de best of five tegen de Leuven Bears (3-2) en mag zich voor het eerst opmaken voor een titelfinale. Daar krijgt het Oostende tegenover zich.

De finale, opnieuw een best of five, gaat aanstaande zaterdag van start aan de kust (20u00). Daaropvolgend worden wedstrijden gespeeld op 23 mei, in Mechelen, en op 25 mei opnieuw, in Oostende. Indien de winnaar dan nog niet gekend is, worden er op 27 en 29 mei nog twee duels gespeeld.

Voor Oostende wordt het elfde finale op rij. De vorige tien keer kwamen ze steeds als winnaar uit de bus. De kustploeg heeft in totaal 22 landstitels achter haar naam staan. 

Voor Mechelen wordt de titelfinale een primeur. Vorig jaar bereikte het wel al, ook voor het eerst, de finale van de Beker van België. De Mechelse vrouwenploeg behaalde wel reeds successen. Het team van Arvid Diels, eveneens coach van het jaar, won dit seizoen zowel de Beker als de landstitel.

Voor verliezend halvefinalist Leuven Bears zit het seizoen er nog niet op. Zij komen nog aan bak in derde ronde de play-offs van de BNXT League. De Leuven Bears strijden met Okapi Aalst om een plekje in de vierde ronde. Eveneens in de derde ronde spelen Bergen (tegen Feyenoord), Limburg United (tegen Groningen) en de Antwerp Giants (tegen Zwolle) om een plek in de volgende ronde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top