'Heartstopper': de serie die je in de juiste stemming brengt voor Belgian Pride 2022

Films | Op 21 mei vieren we Belgian Pride! De hoofdstad Brussel, en meer bepaald de Kunstberg, is speciaal voor deze dag gehuld in regenbogenkleuren. Proximus Pickx werpt een blik op het feestprogramma en de recente Netflixreeks 'Heartstopper', die je volledig in de stemming brengt. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Belgian Pride is terug in Brussel op 21 mei. Het thema van dit jaar is openheid: een echte oproep tot inclusiviteit en respect voor de lgbtqia+-gemeenschap. Het evenement nodigt je dus uit om je open te stellen voor meer tolerantie, maar ook voor meer plezier en feesten! Voor de gelegenheid worden tal van activiteiten georganiseerd. 

Op de historische site van de Kunstberg wordt het Pride Village gehouden. Er zijn verschillende standjes van lgbtqia+-organisaties, maar ook twee podia voor toespraken en feestelijke momenten ten voordele van het goede doel. Zo zijn er ook een heleboel artiesten en dj's die het beste van zichzelf komen geven, waaronder Mustii en Azo. 

Het Pride Village is ook het startpunt van de jaarlijkse Parade, die onze mooie hoofdstad verlicht. Het begint met toespraken op het podium, die gegeven worden in alle betrokken talen: Nederlands, Frans, Engels en gebarentaal. Daarna wordt het feest geopend met een reusachtige regenboogvlag en kan de parade van start gaan. 


Heartstopper

Om je in de stemming te brengen voor Pride, raden we de recente Netflix-serie 'Heartstopper' aan. Sinds de release op 22 april heeft deze nieuwe serie al meerdere krantenkoppen gehaald. De lgbtqia+-gemeenschap wordt er mooi in vertegenwoordigd en veel van de mensen uit de gemeenschap kunnen zich herkennen in de personages op het scherm. 

De reeks vertelt het verhaal van Charlie, een jonge Britse tiener die naar een middelbare school gaat waar alleen jongens zitten. Hij maakt een tijd door van zelfontdekking, identiteit en seksuele geaardheid, en is openlijk homoseksueel. In de klas komt hij naast Nick te zitten, een populaire rugbyspeler. 

Charlie ontwikkelt geleidelijk aan gevoelens voor hem, maar hij is ervan overtuigd dat Nick niet in hem geïnteresseerd is, omdat hij heteroseksueel is. Maar dan blijkt dat Nick vooral bang is om zijn ware gevoelens te verkennen en de blik van anderen onder ogen te zien... Zijn relatie met Charlie kan hem helpen uit te komen voor zijn seksuele geaardheid en te ontdekken wie hij werkelijk is.

Ontdek ‘Heartstopper’ op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top