Rock Affligem maakt comeback na dertien jaar pauze

Festivals | Na dertien jaar pauze komt er een nieuwe editie van het festival Rock Affligem. Dit weekend staan onder meer Compact Disk Dummies en Stikstof op de planken.

Door Belga

Deel dit nieuws

De laatste editie van Rock Affligem dateert van 2009. Na enkele tegenvallende edities door slechte weersomstandigheden, was er te weinig motivatie bij de organisatie om verder te gaan. Ondertussen is de draad weer opgepikt, en de zin groter dan ooit. "We kijken er bijzonder hard naar uit", zegt Christof Desmet van vzw Rock Affligem. "Er is veel knaldrang en goesting bij iedereen."

Vrijdagmiddag wordt het festival afgetrapt met concerten voor scholen uit de regio: zowat 2.000 kinderen kunnen genieten van onder meer De KetnetBand. 's Avonds staan Glints, Faisal en Stikstof op het programma. 

Op zaterdag spelen onder meer De Mens, School is Cool, De Kreuners, Compact Disk Dummies en Les Truttes op de Main Stage. Tussen de groepen door houden enkele dj's het publiek warm. In de Dancehall brengt collectief Skippen Dam met zijn Tumult-concept een dag vol technomuziek. 

De organisatie heeft er bewust voor gekozen om enkel Belgische groepen te programmeren. "Na twee coronajaren vonden we dat daar nood aan was", zegt Desmet. "Er loopt ook gigantisch veel talent rond in België, dus daar wilden we graag op inzetten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top