Bale behoort tot selectie Wales voor WK-barrage en Nations League-duel tegen Rode Duivels

WK 2022 | De Welshe bondscoach Robert Page heeft donderdag zijn 27-koppige selectie bekendgemaakt voor de WK-barragewedstrijd tegen Schotland of Oekraïne (5 juni, thuis) en de Nations League-duels tegen Polen (1 juni, uit), Nederland (8 juni, thuis), de Rode Duivels (11 juni, thuis) en opnieuw Nederland (14 juni, uit). Gareth Bale behoort tot die selectie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij Real Madrid komt de 32-jarige Bale al maanden niet meer in de plannen van coach Ancelotti voor. Sinds zijn twee goals in de 2-1 zege in de halve finales van de WK-barrages, op 24 maart tegen Oostenrijk, kwam hij bij De Koninklijke nog slechts twee keer in actie. De laatste vijf wedstrijden en de titelviering miste hij door rugproblemen, maar intussen kon hij de trainingen wel opnieuw hervatten.

Real speelt op 28 mei nog de finale van de Champions League tegen Liverpool. Bale won met de Madrilenen al vier keer eerder het kampioenenbal (2014, 2016, 2017 en 2018). In twee van die vier finales was hij beslissend met goals.

Er wacht hem nadien nog een erg drukke agenda met vier Nations League-duels en de beslissende WK-barrage tegen Schotland of Oekraïne. Vooral die laatste match is belangrijk voor Wales. De Dragons kunnen zich voor het eerst in 64 jaar plaatsen voor een WK. Of Bale nadien op 11 juni ook de Rode Duivels nog mee zal bekampen, lijkt onzeker.

Ook Aaron Ramsey behoort tot de Wales-selectie. De middenvelder was woensdag in Sevilla nog de antiheld in de finale van de Europa League. De 31-jarige Ramsey mocht drie minuten voor affluiten in de verlengingen invallen en miste als enige speler een strafschop. Eintracht Frankfurt pakte zo de trofee.

Bondscoach Page recupereert ook sleutelspelers als doelman Danny Ward (Leicester) en spits Kieffer Moore (Bournemouth). Ward onderging een knieoperatie, Moore lag in de lappenmand met een gebroken voet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top