Deinze stelt nieuwe technische staf voor: Japanner Shiraishi wordt T1

D1B Pro League | SK Deinze heeft donderdag haar nieuwe technische staf voorgesteld die de club in het seizoen 2022-2023 naar 1A zal moeten brengen. Na het vertrek van T1 Wim De Decker én zijn quasi voltallige technische staf werd er nu gekozen voor een volledig buitenlandse trainersgroep.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Takahisa Shiraishi wordt de nieuwe hoofdcoach. De 46-jarige Japanner was - sinds de overname door de Aziatische investeringsmaatschappij ACAFP - al actief als sportief directeur, maar waagt nu dus zijn kans als T1.

Shiraishi heeft al wel wat ervaring langs de zijlijn. Zo was hij even assistent-coach bij STVV en het Nederlandse Excelsior. Daarnaast zat hij ook even in de jeugdopleiding bij FC Barcelona. SK Deinze wordt zijn eerste uitdaging als hoofdcoach.

"Ik ben zeer blij met mijn nieuwe functie als hoofdcoach van KMSK Deinze en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging", zei Shiraishi in een eerste reactie bij Belga. "In Spanje, Nederland en Italië heb ik verschillende geavanceerde tactieken en trainingsmethodes geleerd alsook het belangrijkste: duurzame groei. Onze bedoeling is om gestaag te blijven groeien, steeds verder te bouwen aan onze tactiek en te blijven innoveren. Daarvoor moeten we dicht bij de spelers kunnen staan. Ik wil een team bouwen dat de individualiteit van elke speler respecteert en waar iedereen in staat is om zich te vinden in onze innoverend spel."

De Nederlander Rene Van Eck (ex-Luzern, ex-Zürich) wordt assistent-coach terwijl er Spanjaarden aangesteld werden als doelmannencoach (Marc Gamon) en conditietrainer (David Rodriguez).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top