Sam Smith wordt 30 én brengt nieuwe muziek uit

Muziek | Het is feest vandaag! Niet omwille van het mooie weer en het weekend dat er bijna aankomt, maar omdat Sam Smith 30 kaarsjes mag uitblazen. De artiest, die enkele jaren geleden naar buiten kwam als non-binair persoon, hield het op muzikaal vlak een tijdje lang stil. Maar nu die jarig is, krijgen wij een cadeau in de vorm van een nieuw album. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met singersongwriter Sam Smith in 2012. Sindsdien is de Britse soulzanger een vaste waarde geweest in hitlijsten wereldwijd. Hun laatste album, 'Love Goes', kwam uit in 2020 en bevatte hits als 'Dancing with a Stranger' en 'How Do You Sleep?'. Ondertussen is het dus alweer twee jaar geleden dat we nog iets van de artiest gehoord hebben, maar daar bracht die een maand geleden verandering in met een gloednieuwe single 'Love Me More'

Zelfliefde

De Grammy Award-winnende artiest gaat in de nieuwe single op zoek naar hun eigen definitie van zelfliefde. "Ik schreef dit nummer voor iedereen die zich anders voelt, iedereen die zichzelf elke dag moet tegenhouden om onaardige dingen tegen zichzelf te zeggen, in hun hoofd, de hele tijd", deelt Smith in een persbericht. "Ik heb heel lang zo gevoeld en langzaamaan leer ik hoe ik gewoon aardig tegen mezelf kan zijn. Ik wilde dat delen met dit nummer. De afgelopen twee jaar is muziek meer dan ooit mijn therapie geweest. Dus ik hoop dat dit liedje je vriend kan zijn."

Bij 'Love Me More' hoort ook een videoclip, gefilmd in Londen door Luke Monaghan. De clip bevat een montage van de homevideo's uit de kindertijd van de zanger en de vroege stadia van hun carrière. 

"Genre-loos"

Wanneer het nieuwe album uitkomt, is nog niet bekend. De artiest liet echter wel al weten dat hun fans verrast zouden kunnen zijn door de nieuwe plaat. "Het duurt niet lang meer. En nu ik me begin voor te bereiden om mijn muzikaal kind op de wereld te zetten, wil ik in de eerste plaats mijn dierbaren bedanken. Ik wil dat jullie weten hoeveel ik jullie liefde waardeer. Maar ik wil jullie ook bedanken dat jullie mij toestaan om echt creatief te zijn", aldus Smith.

"Ik ben een artiest die van ALLE muziek houdt. Ik hou ervan om genre-loos te zijn en ik hou ervan om te maken wat het ook is dat ik die dag wil maken. Ik haat muzikale hokjes. Ik haat hokjes. En je hebt me nog nooit in een hokje gestopt. Deze volgende plaat is anders en er kunnen dingen zijn die je verbaasd zal zijn om te horen, maar ik voel me zo gelukkig om te weten dat in jouw handen mijn werk veilig is."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top