Dender kan zondag kampioen spelen op het veld van rivaal Luik (ongeacht uitspraak groene tafel)

D1B Pro League | Op de vierde speeldag van de eindronde in 1e Nationale hebben titelconcurrenten Dender EH en RFC Luik alweer geen steek laten vallen. Dender won met 0-2 bij Knokke terwijl Luik alweer 4x scoorde tegen Dessel (4-0). In het klassement blijven de twee kemphanen in elkaars vaarwater.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De match in Knokke kondigde zich vooraf aan als 'lastig'; maar een vroege goal van Ngongo (minuut 10) leek de missie voor leider Dender te vergemakkelijken. Toch bleef het nog lang spannend. Knokke zette stevig druk en Denderdoelman Gies moest zich meerdere malen onderscheiden. En als hij dan toch eens geklopt werd, dan bracht de lat soelaas. In minuut 74 kon invaller Van Oudenhove ietwat tegen de gang van het spel in dan toch de verlossende 0-2 scoren voor de bezoekers.

Luik had minder moeite met Dessel. Na een kwartier stond het al 3-0 na goals van Lallemand (2x) en Bruggeman en nog voor het rustsignaal had Perbet er zelfs al 4-0 van gemaakt. Na de pauze namen de Luikenaars gas terug en speelden ze de match op ralenti uit.

D-day

Niet onbelangrijk met de clash van zondag in het achterhoofd; want dan staan Luik en Dender tegenover elkaar. Als Dender wint in het Stade Rocourt, dan is het kampioen (ongeacht het resultaat van de rechtzaak tegen Luik), als de Oost-Vlamingen gelijkspelen dan kunnen ze het in de slotmatch thuis tegen Dessel afmaken en als Luik wint dan wordt strijd voor de groene tafel toch weer belangrijker.

In de aanloop naar de clash van zondag deelde Luik al wel een eerste prik uit, want de Les Sang & Marine categoriseerden de match als 'risicovol' en lieten al verstaan dat er geen bezoekende fans welkom zijn.

Stand na speeldag 4 (van 6)

1. Dender EH: 35
2. RFC Luik: 34
3. Knokke FC: 25
4. Dessel Sport: 25

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top