Xi belooft dat China "open zal blijven voor de wereld"

Nieuws | De Chinese president Xi Jinping heeft woensdag verzekerd dat China "open zal blijven voor de wereld". De coronamaatregelen, vooral die in Shanghai, wegen op buitenlandse bedrijven.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De bereidheid van China om zich open te stellen voor de wereld niet zal veranderen", klonk het in een tekst van Xi die werd voorgelezen door een minister.

"China's deur zal altijd wijd open staan voor de wereld", voegde de president eraan toe in een toespraak die per video werd uitgezonden op een handelstop.

Xi verklaarde nog dat China "een gunstig ondernemingsklimaat zal blijven handhaven" dat in overeenstemming is met de internationale behoeften.

Zijn verklaringen komen er nu er in de economische hoofdstad Shanghai een strenge lockdown geldt. China lijkt niet van plan te zijn zijn beleid te versoepelen, ondanks de economische kosten voor het bedrijfsleven, het toerisme, de autoverkoop en de gevolgen voor de werkloosheid.

Uit een studie van de Duitse Kamer van Koophandel blijkt dat slechts een klein aantal bedrijven in staat is geweest hun activiteiten te hervatten. Daarnaast willen heel wat buitenlandse werknemers het land verlaten om aan de strenge maatregelen te ontsnappen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top