Messi zint op revanche met Paris Saint-Germain

Ligue 1 | Zijn vertrek was al aangekondigd, maar nu ziet het ernaar uit dat Lionel Messi de Franse hoofdstad komende zomer toch niet zal verlaten. Zijn prestaties maakten de torenhoge verwachtingen nog niet waar, maar de Argentijn heeft wel nog wat te bieden. Hij zal moeten presteren als hij niet wil dat zijn transfer op een complete mislukking uitdraait.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het gold als de verrassing van de vorige zomermercato toen Lionel Messi verkaste naar het Parc des Princes. Barça zat in slechte papieren en kon zijn contract niet verlengen. In Parijs kreeg hij de status van de verlosser, de ster die Parijs eindelijk de beker met de grote oren zou bezorgen. Maar de Argentijnse voetballer kon die beloftes niet echt waarmaken en liet toch wat steken vallen.

Zijn statistieken (11 doelpunten en 13 assists in 33 wedstrijden) zijn niet slecht, maar verre van de prestaties die hij de voorgaande jaren liet zien. Er werd zelfs al geopperd dat La Pulga weer zou vertrekken. De MLS en het Inter Miami van David Beckham hadden al aangekondigd dat de Argentijn speler-eigenaar zou kunnen worden van de ploeg. Maar Messi wil de handdoek nog niet in de ring gooien in Parijs.

Trots

De eerste maanden van Messi in Parijs verliepen moeizaam en dat is te begrijpen. Na twintig jaar in Catalonië liet de Argentijn niet alleen zijn club, maar ook zijn leven achter om zich bij een nieuwe ploeg aan te sluiten. Zijn vertrek ging ook niet over rozen. De verlenging van zijn contract werd tegengehouden door de Spaanse federatie en zijn transfer was er eentje met tegenzin. De speler was mentaal niet in topvorm, wat zich ook op het veld vertaalde in minder goede resultaten.

Messi scoorde slechts zes keer in het Franse kampioenschap (maar gaf wel 13 assists) en stelde dus meermaals teleur. Als hij nu zou vertrekken, zou dat door velen gezien worden als een opgave. Dat zou hem moeten motiveren om een versnelling hoger te schakelen, net zoals hij bij Barça wel vaker deed. Messi heeft alles te winnen door nog een seizoen in Parijs te blijven en er alles te geven.

Op zoek naar C1

De Qatarese eigenaars van PSG hadden één doel met de transfer van Messi naar Parijs: hij moest laatste puzzelstukje zijn waarmee de ploeg de Champions League kon winnen. Maar dit jaar greep PSG er alweer naast. Messi lijkt in elk geval van plan te zijn om tot aan het einde van zijn contract in 2023 tot aan het gaatje te gaan om die Parijse droom toch te verwezenlijken. Het zou een prachtig afscheidsgeschenk zijn.

Volgend jaar zou de Argentijn normaal gezien beter in de ploeg moeten liggen en dus zijn talenten meer de vrije loop kunnen laten. Zeker als de Parijzenaars een nieuwe coach aanstellen. Messi gedijt duidelijk niet onder het gezag van zijn landgenoot Mauricio Pochettino, wiens toekomst bij de ploeg momenteel heel onzeker is. Een trainerswissel zou extra motivatie en een blijk van vertrouwen kunnen zijn voor Messi.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top