Kopecky hervat in Ronde van Burgos

Wielersport | Met de Ronde van Burgos staat de tweede rittenkoers in de WorldTour voor vrouwen op het programma dit seizoen. Lotte Kopecky hervat donderdag in startplaats Pedrosa del Principe de competitie op de weg na het voorjaar en stoomt er zich klaar voor haar twee volgende doelen: de Giro en Tour de France.

Door Belga

Deel dit nieuws

Kopecky reed na Parijs-Roubaix, waar ze als tweede eindigde, nog de Nations Cup in Glasgow. Daar eindigde ze als derde in het omnium en als vijfde in de ploegkoers met Shari Bossuyt. Daarna ging de riem er even af. Met een individuele stage in Spanje, ze verbleef in het hoogtehotel Syncrosfera, bereidde ze zich vervolgens voor op de Ronde van Burgos die donderdag start en vier dagen lang duurt.

"Dat wordt mijn eerste wedstrijd op de weg sinds het voorjaar", vertelde ze onlangs op een persmoment in Antwerpen. "Daarna rijd ik de Prudential Ride London (27-29 mei) en volgt een hoogtestage in Tignes met de ploeg om de Giro Rosa (1-10 juli) voor te bereiden. Vervolgens start ik in de Tour op 24 juli."

Aanvankelijk stond de Giro Rosa niet op haar programma. "Maar in tegenstelling tot de voorbije jaren lijkt deze rittenkoers niet zo zwaar als andere edities", stelde ze nog. "Dus de combinatie met de Tour lijkt me wel te lukken. De Tour wordt het grote doel komende zomer."

Al wil ze een overwinning in tussentijd niet laten liggen en daartoe komen de komende vier dagen kansen, vooral in de eerste drie etappes. Uitkijken is het verder ook naar Marta Cavalli, winnares van de Waalse Pijl en Amstel Gold Race, Paulina Rooijakkers, dinsdag aan het feest in de Durango-Durango in Spanje, en het sterke blok van Trek-Segafredo, met Lucinda Brand. Vorig jaar kwam de rittenkoers in Burgos op naam van Anna van der Breggen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top