Openda reageert trots op selectie: "Droom die uitkomt"

Rode Duivels | Loïs Openda werd woensdag door bondscoach Roberto Martinez voor het eerst geselecteerd voor de Rode Duivels. De aanvaller van Vitesse was erg trots met zijn eerste selectie. "Ik droom hier al van sinds ik jong ben", zei hij in een reactie de website van de Nederlandse club.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Dit is prachtig nieuws", begon Openda. "Ik ben hier heel trots op. Ik droom hier al van sinds ik jong ben. Vroeger keek ik naar spelers als Romelu Lukaku, Eden Hazard, Thibaut Courtois en Yannick Carrasco? en nu zit ik zelf bij de Belgische selectie. Of ik het zag aankomen? Ik wist wel dat ik in beeld was, maar ook dat ik geduldig moest zijn. Ik was er zodoende niet geforceerd mee bezig. Maar ik ben natuurlijk heel blij met deze kans."

"Het voelt ook als een beloning", vervolgde Openda. "Ik heb hard gewerkt om deze kans te krijgen en deze uitnodiging betekent ook dat ik het goed heb gedaan. En dat ik tevreden kan zijn met mijn seizoen, zowel in Europa als in de Eredivisie. Natuurlijk hebben mijn teamgenoten bij Vitesse mij geholpen om tot deze prestaties te komen. Daar ben ik ze dan ook zeer dankbaar voor."

Openda scoorde dit seizoen 23 doelpunten voor Vitesse, waarvan 18 in de Eredivisie. Daarmee eindigde hij als tweede in de topschuttersstand van de Nederlandse eerste klasse. Bij de Belgische beloften was de aanvaller ook erg belangrijk op weg naar het EK van 2023 in Georgië en Roemenië. Hij scoorde in de huidige kwalificatiereeks zeven keer in evenveel duels en hielp de Jonge Duivels daarmee aan kwalificatie voor het EK. Openda zelf werd dankzij zijn goals topschutter aller tijden bij de beloften.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top