Real Madrid lokt de vrije Rüdiger gratis naar Bernabéu

La Liga | Het contract van Antonio Rüdiger bij Chelsea loopt deze maand af, en de Duitse international blijft niet bij de pakken zitten: hij heeft getekend bij Real Madrid, dat in meer dan één opzicht een uitstekende deal heeft gesloten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rüdiger gaat Chelsea verlaten na vijf seizoenen in de Engelse hoofdstad. De sterke Duitse verdediger heeft het einde van zijn contract bij de Blues aangegrepen om andere oorden op te zoeken. Het moet gezegd dat de situatie van Chelsea, waarvan de overname nog niet geofficialiseerd is, onzeker is en dat de international er dus alle belang bij had om eieren voor zijn geld te kiezen.

Rüdiger vertrekt als vrije speler, en dus kon Real met een mooi contract zwaaien: vier jaar tegen tien miljoen euro per jaar en een tekenbonus van 35 miljoen euro, goed voor een totaalbedrag van 75 miljoen euro. De 29-jarige centrale verdediger liet zich verleiden en lijkt dus op weg naar La Liga, nadat hij eerder in de Bundesliga speelde met Stuttgart en in de Serie A met AS Roma.

Versterking van de verdediging

Voor Carlo Ancelotti is de overstap ideaal, want met Militao, Alaba, Nacho Fernandez en Vallejo had hij niet veel alternatieven in geval van afwezigheid. De voetbalagenda is immers propvol met de competitie, de beker en de Champions League. Zeker als je bedenkt dat Vallejo dit seizoen nog geen tien wedstrijden heeft gespeeld in alle competities. De last op de schouders van het trio Militao, Alaba en Nacho Fernandez was dus aanzienlijk.

Het profiel van Rüdiger is uniek voor Real Madrid, dat sinds het vertrek van Varane en Ramos niet meer beschikt over een jongen die zich vooral op fysiek vlak onderscheidt. De huidige spelers in Ancelotti's kern beschikken vooral over goede voeten en vertrouwen daar voornamelijk op.

Sancties waren geen probleem

De situatie van Chelsea is snel verslechterd sinds de club getroffen werd door sancties wegens de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en doordat de club in handen is van de Russische oligarch Roman Abramovich. Is, aangezien de doorverkoop van Chelsea nog steeds geblokkeerd zit. Er zijn dus nog veel vraagtekens over de toekomst van de club.

Rüdiger heeft de club echter verzekerd dat de sancties geen rol hebben gespeeld bij zijn beslissing om Chelsea te verlaten. "Ik wil er niet te veel over zeggen. Er was een mogelijkheid om te blijven, maar de sancties waren niet het probleem. In een situatie als deze gaat het niet om één partij, maar om beide. Chelsea is geweldig voor mij geweest en ik ben geweldig geweest voor Chelsea. Ik ben ze zeer, zeer dankbaar. Ik heb hier vijf jaar doorgebracht, met ups en downs, zoals gewoonlijk. Maar er zijn veel positieve zaken geweest", zei hij na het verlies van de FA Cup-finale tegen Liverpool.

De 38ste speeldag van La Liga op Eleven Sports:

Vrijdag 20 mei

Zondag 21 mei

Volg La Liga het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top