Anderlecht niet in beroep tegen vier speeldagen schorsing Murillo en legt extra boete op

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht heeft woensdagmiddag laten weten dat het niet in beroep zal gaan tegen de vier speeldagen schorsing en 3.500 euro boete die Amir Murillo kreeg van het Disciplinair Comité voor natrappen op Kaoru Mitoma. Het Disciplinair Comité sprak die straf dinsdag uit. Murillo krijgt ook een extra boete van zijn ploeg. Hoe hoog die is, communiceert Anderlecht niet.

Door Belga

Deel dit nieuws

Murillo ontving zijn rode kaart zondag in de 87e minuut, bij een 0-2 achterstand voor paars-wit. Na een klein duel liep Union-winger Mitoma weg van Murillo, die de Japanner langs achteren op de kuit trapte, nadat de bal al weg was. Volgens het Disciplinair Comité was er door de hoge intensiteit van de trap sprake van ernstig gemeen spel, ofwel "zuiver natrappen". Murillo zelf meende dat het om een tactische fout ging.

Het is de tweede schorsing van Murillo dit seizoen. In november 2021 had hij in de match tegen Oud-Heverlee Leuven ook al rood gekregen na een elleboogstoot. Die was toen gevolgd door drie speeldagen schorsing, met één uitgestelde match. Die match wordt nu dus effectief. Murillo mist zo de laatste match van het seizoen, net als de eerste drie van seizoen 2022-2023.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top