Cath Luyten gaat internationaal in het nieuwe seizoen van ‘Buurman, wat doet u nu?'

Films | Op donderdag 26 mei start het nieuwe, zesde seizoen van 'Buurman, wat doet u nu?' en deze keer schopt Cath Luyten het ver voorbij de Belgische grens. Ze klopt aan bij interessante, bekende landgenoten die hun Belgische bestaan – tijdelijk of definitief - omruilden voor een nieuw leven in andere, warmere oorden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Cath Luyten gaat onder andere logeren bij Sam Bettens in Palm Desert in Amerika, VRT-presentatrice Jessie De Caluwe in Marokko, voormalig zanger en interviewer Ivan Heylen op de Canarische Eilanden, topkok Piet Huysentruyt in Zuid-Afrika en voormalig politicus Johan Van Hecke in Oeganda. Ze krijgen elk twee dagen om Cath onder te dompelen in hun unieke buitenlandse bestaan. Samen werpen ze een blik op hun verleden, heden en toekomst en wordt het duidelijk waarom ze hun hart hebben verloren in het buitenland.

Bekende Belgen in het buitenland

Eén van de buitenlandse stops is Palm Desert in Californië, bij zanger Sam Bettens. Voor het Belgische publiek is hij de frontman van bands als K’s Choice en Rex Rebel, terwijl ze hem daar vooral kennen als vrijwiligger bij het brandweerkorps van Yermo, een stil stadje in de Californische Mojavewoestijn. Cath krijgt een unieke, eerlijke inkijk op Sam's leven in de States, aangezien dit de eerste keer is in 20 jaar dat hij een cameraploeg toelaat in zijn huis en gezin.

Ben je benieuwd naar de andere verhalen? Stem vanaf woensdag 26 mei wekelijks om 21u15 af op Eén!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top