Roberto Martinez haalt met Openda en Onana twee nieuwkomers bij selectie

Rode Duivels | Roberto Martinez heeft woensdag zijn selectie bekendgemaakt voor de Nations League-duels van volgende maand. De bondscoach koos voor een ruime kern van 32 spelers. Amadou Onana (Lille) en Lois Openda (Vitesse) zijn er voor het eerst bij. Beide spelers maken de overstap van de beloften.

Door Belga

Deel dit nieuws

Verder keren ook de ervaren Duivels terug in de selectie. Zij werden door de bondscoach uit de kern voor de oefeninterlands in maart tegen Ierland (2-2) en Burkina Faso (3-0) gehouden. Toen werden enkel spelers met minder dan 50 caps geselecteerd. Eden Hazard is na zijn operatie aan de enkel ook opnieuw van de partij.

Martinez selecteerde ook Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Jason Denayer, drie spelers die door blessures de voorbije weken niet in actie kwamen. "Zij hebben nog medische zorgen nodig, maar het ziet er positief uit", zei de bondscoach over hun aanwezigheid.

De Rode Duivels werken aan het einde van een lang seizoen nog vier Nations League-wedstrijden af. Op 3 juni wordt geopend met een thuiswedstrijd tegen Nederland in het Koning Boudewijnstadion. Vijf dagen later is Brussel ook het toneel voor het duel tegen Polen. Vervolgens volgen op 11 juni (in Wales) en 14 juni (in Polen) nog twee uitwedstrijden.

De Duivels zitten in groep 4 van de A-divisie. Na de zomer volgen nog de twee laatste wedstrijden tegen Wales (22 september in Brussel) en Nederland (25 september in Amsterdam). De groepswinnaar kwalificeert zich vervolgens voor de Final Four, die in juni 2023 gespeeld wordt. De laatste degradeert uit de groep.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top