Tiende editie culinair festival Kookeet Brugge wordt kleinschaliger

Films | De tiende editie van het culinaire festival Kookeet in Brugge zal kleinschaliger zijn. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het festival wordt in een nieuw jasje gestoken en wil een kwalitatieve ervaring bieden aan maximaal 5.000 bezoekers per dag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dit jaar komt Kookeet met een vernieuwd concept. Onder het thema 'Grond' keert het culinaire festival terug naar de basis. "De impact van de voorbije jaren mogen we niet onderschatten. Na twee jaar van annuleringen en regelgevingen omwille van corona, voelen we dat er een grote hang is naar plezier en ontspanning. We slaan de handen in elkaar met de beste Brugse chefs, hotelscholen en producenten en bieden bezoekers een culinaire trip", zegt de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V). 

Kookeet zal dan ook maximaal 5.000 bezoekers per dag toelaten in het Grootseminarie in Brugge. Verder wil de organisatie bezoekers een totaalbeleving aanbieden. Dat gebeurt aan de hand van vijf verschillende eetbelevingen. 'Uit het vuistje', waarbij bezoekers kunnen proeven van gastronomische streetfoodgerechten. 'Op drie wijzen', waarbij drie chefs aan de slag gaan met eenzelfde product. 'Op het vuur', waar alle gerechten op open vuren worden bereid. Bezoekers kunnen in het kooktheater ook de chefs aan het werk zien in 'Met de chef'. Verder is er ook een vip-beleving.

Kookeet vindt plaats van zaterdag 24 september tot en met maandag 26 september in het Grootseminarie in Brugge. Tickets zijn beschikbaar vanaf 7 juni via de website.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top