Biniam Girmay komt door oogblessure niet aan de start van de 11de etappe in de Giro

Wielersport | Biniam Girmay komt deze middag niet aan de start van de elfde rit in de Ronde van Italië (WorldTour). Dat maakte de 22-jarige Eritreeër bekend in een video op het Twitteraccount van zijn team, Intermarché-Wanty-Gobert. Hij heeft nog te veel last van de oogblessure die hij gisteren na afloop van de rit opliep.

Door Belga

Deel dit nieuws

Girmay won gisteren de tiende rit naar Jesi in een sprint voor de Nederlander Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), maar tijdens de podiumceremonie ging het mis. Girmay kreeg bij het ontkurken van de fles prosecco de kurk in z'n oog en had veel pijn. Hij kon even niet zien uit het oog en ging voor een controle naar het ziekenhuis. Later op de avond kwam zijn zicht terug, maar vanochtend werd toch beslist geen risico te nemen en niet te starten. Girmay gaf in de video aan dat zijn oog "meer rust" nodig had.

De Eritreeër zorgde gisteren voor de eerste etappezege van een zwarte Afrikaan in een grote ronde. In maart was hij ook al verrassend de beste in Gent-Wevelgem.

Er wacht de renners vandaag in de Giro een vlakke rit van 203 km tussen Santarcangelo di Romagna en Reggio Emilia, de op één na langste etappe in de Ronde van Italië van dit jaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top