Dender kan vanavond kampioen worden (zonder het mogelijk al zeker te weten)

D1B Pro League | De strijd om de titel (en de bijhorende promotie naar 1B) kan straks gestreden zijn in de eindronde van 1e Nationale. Maar de kans is reëel dat dit na afloop van de vierde speeldag toch nog niet officieel bevestigd kan worden...

Door Proximus

Deel dit nieuws

Alles hangt af van de uitspraak in de zaak tussen RFC Luik en Dender EH. Zoals reeds geweten zette Luik te weinig U21-spelers op het wedstrijdblad tijdens de competitiewedstrijd tegen Dender waardoor ze een 0-5 nederlaag riskeren in plaats van een 3-0 zege.

Beide partijen kwamen eerder deze week hun zaak verdedigen bij de KBVB. Daar werd beslist om "zo snel mogelijk" een uitspraak te doen, zonder er effectief een datum op te zetten. Bij Dender gingen ze er prat op dat die uitspraak er daags nadien al zou zijn, maar ook gisteren bleef het windstil. Als er straks voor de start van de vierde speeldag nog steeds geen nieuws is, dan dreigt er een anticlimax.

Titel?

Want als Dender gelijk krijgt én dus extra punten mag toevoegen aan hun saldo, dan zouden ze straks kampioen kunnen spelen op het veld van Knokke. Dender zou dan namelijk aan de speeldag starten met vier punten voorsprong op Luik en zou bij eigen winst én puntenverlies van Luik zes of zeven punten kunnen uitlopen.

Met nog twee speeldagen voor de boeg is dat voldoende voor de titel. Als Dender wint in Knokke en Luik speelt gelijk tegen Dessel, dan kunnen de Luikenaars in de twee laatste speeldagen nog wel langszij komen, maar bij een gelijke stand in Play-offs telt dan de ranking in de reguliere competitie. Met de drie extra punten zou Dender daar dan boven Luik geëindigd zijn.

Beroep

Maar zelfs als er toch nog een uitspraak komt voor vanavond, dan is er nog altijd de mogelijkheid tot een beroepsprocedure, waardoor er dus ook gewoon nog verder geprocedeerd kan worden door de benadeelde partij...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top