Bondsparket wil RWDM-fans tot vijf duels uit stadion houden; RWDM-bestuur vraagt twee duels (met uitstel)

D1B Pro League | De kans lijkt reëel dat RWDM het nieuwe seizoen zal moeten starten zonder thuisfans. De club moest zich dinsdag verantwoorden voor de supportersrellen na de barragematch tegen RFC Seraing en kreeg daarbij een stevige uithaal van het Bondsparket.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Bij het Bondsparket eisten ze namelijk een straf van vijf thuiswedstrijden zonder fans (waarvan 2 met uitstel) en een boete van 5000 euro. Als reden voor die stevige straf haalde het bondsorgaan de supportersinvasie (met rellen) op het veld, het gebruik van pyrotechnisch materiaal, het gooien van bekertjes én het vernielen van installaties aan.

RWDM liet zich vertegenwoordigen door voorzitter Thierry Dailly én de clubadvocaat, aldus La Capitale. Het duo hield een pleidooi om de straf te beperken tot twee speeldagen voorwaardelijk en benadrukten dat de RWDM-fans geprovoceerd werden door de fans van Seraing én dat er ook mankementen waren in de organisatie door de thuisploeg (dat overigens een voorstel van drie speeldagen zonder thuisfans waarvan twee met uitstel én een boete van 5000 euro kreeg).

Het Disciplinair Comité van de KBVB zal zich nu buigen over de zaak en bevestigde dat het "zo snel mogelijk een uitspraak zal doen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top