Vier speeldagen schorsing voor Murillo na natrappen op Mitoma

Jupiler Pro League | Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal heeft dinsdagavond Anderlecht-verdediger Michael Amir Murillo veroordeeld tot vier speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel, voor zijn trap tegen Union-speler Kaoru Mitoma. Een eerder uitgestelde schorsingsdag wordt ook effectief, goed voor vier effectieve schorsingsdagen. Murillo moet ook 3.500 euro boete betalen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Murillo ontving zijn rode kaart zondag in de 87e minuut, bij een 0-2 achterstand voor paars-wit. Na een klein duel liep Union-winger Mitoma weg van Murillo, die de Japanner langs achteren op de kuit trapte, nadat de bal al weg was. Volgens het bondsparket was er door de hoge intensiteit van de trap sprake van ernstig gemeen spel, ofwel "zuiver natrappen".

Tijdens de zitting van het Comité, dinsdagnamiddag, had Murillo uitleg gegeven over zijn tackle. Hij gaf toe dat die er slecht uitzag, maar dat het alleen zijn bedoeling om een tactische fout te maken. "Ik had zeker nooit de bedoeling om de tegenstander te kwetsen", excuseerde de Panamees zich. Samen met zijn advocaat had hij om twee effectieve en twee uitgestelde schorsingsdagen gevraagd.

Het is de tweede schorsing van Murillo dit seizoen. In november 2021 had hij in de match tegen Oud-Heverlee Leuven ook al rood gekregen na een elleboogstoot. Die was toen gevolgd door drie speeldagen schorsing, met één uitgestelde match. Die match is nu dus effectief geworden.

Het is nog niet bekend of Anderlecht akkoord gaat met het vonnis. Als dat zo is, mist Murillo de match tegen landskampioen Club Brugge en de eerste drie matchen van het volgende seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top