Naesen rijdt zich in de kijker in de Giro: "Jammer dat ik slechts 2 renners mee kreeg"

Wielersport | Lawrence Naesen was dinsdag één van de drie renners in de vroege vlucht in de tiende etappe van de Giro. "Ik had gehoopt dat we met iets meer op pad konden trekken", zei hij na afloop. "Maar helaas, het werd een klein groepje."

Door Belga

Deel dit nieuws

Naesen werd uiteindelijk op zo'n 25 km van het eind gegrepen met vluchtgenoot Bais, Alessandro De Marchi hield het nog vijf kilometer langer vol, maar ook hij zou het niet tot aan de finish uitzingen. "Ik had zo'n beetje gehoopt op een zelfde scenario als vorig jaar in de etappe na de rustdag", verklaarde hij bij zijn team AG2R-Citroën. "Toen kreeg de vroege vlucht wel een kans (en werd hij tiende, red.), maar deze keer was dat niet het geval. Ik hoopte dat we weg zouden geraken met een groep van 8 of 10 renners, maar toen ik aanviel, kreeg ik slechts twee renners met me mee. Dan wordt het moeilijk."

"Het eerste uur was het echt 'full gas' om dat kloofje op het peloton te kunnen slaan en vooruit te blijven, daarna was het 'à fond' tot het eind. In het peloton was het wellicht een dagje vakantie die eerste 100 km, bij ons was het wat lastiger", grapte hij nog. "Het is niet gelukt vandaag. Jammer, maar ik ben hier om me te tonen en ga het gewoon blijven proberen. Ik zie wel waar ik dan eindig."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top