Mathieu van der Poel kan leven met tweede plaats in de 10e etappe van de Giro

Wielersport | Geen tweede ritzege voor Mathieu van der Poel dinsdag in de Giro. De Nederlander sprintte naar de tweede plaats. "Ik kwam op het eind net iets te kort", gaf hij na afloop toe.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het verschil was niet klein", stelde hij bij z'n team na afloop. "Het was zeker een fietslengte. Bini was sterker, ik kwam na een lastige wedstrijd gewoon iets te kort. Ik wist al van Gent-Wevelgem dat hij een sterke sprint in de benen had en toont dat vandaag nog maar eens. Hij is gewoon een super goede renner met straffe sprint. Hij zette van ver aan en viel niet stil. Ik had even de indruk dat ik hem voorbij zou gaan, maar hij ging nog versnellen en bij mij was het helemaal op. Dat was sterk. Je ziet dat we met twee nog ver weg rijden van de anderen, dus het ging wel heel hard."

Van der Poel kende materiaalpech op 55 km van de aankomst, moest van fiets wisselen, wat een tijdlang duurde en daarna een gat van 1 minuut dichtrijden. "De nylonkous waar we ons ijs in steken was uit mijn shirt gevallen", verklaarde hij. "En kwam in mijn derailleur terecht. Dus dat liep een beetje in de soep en ik moest een andere fiets nemen. Daarna moest ik stevig achtervolgen om terug te keren, maar dat lukte nog snel. Ik weet niet of dat op het eind het verschil maakt. Ik denk eerder dat die aanval in het slot me nekt. Ik dacht dat het iets technischer ging zijn en ik daar het verschil kon maken, maar dat bleek niet te lukken. Daarna werd het sprinten. En Bini was sterker", eindigde hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top