RWDM en Seraing riskeren matchen zonder supporters na wangedrag tijdens promotiematch

Jupiler Pro League | Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft dinsdag de uit de hand gelopen promotiewedstrijd tussen Seraing en RWDM behandeld. De twee supportersclubs geraakten slaags op het einde van de wedstrijd. De Brusselse club riskeert een straf van vijf wedstrijden achter gesloten deuren, waarvan twee met uitstel. Seraing wacht mogelijk drie wedstrijden zonder supporters, waarvan ook twee met uitstel. Beide ploegen riskeren ook 5.000 euro boete.

Door Belga

Deel dit nieuws

De poppen gingen aan het dansen op 30 april tijdens de terugmatch tussen Seraing en RWDM in de strijd voor 1A. Na affluiten had een honderdtal Luikse thuissupporters het veld betreden om te vieren met de spelers. Tien van die bestormers trokken meteen naar het uitvak om de verliezende supporters uit te dagen. Een deel van de RWDM-aanhang trok daarop ook het veld op en zocht de trieste vechtpartijen met de tegenstrevers op.

Daarnaast hadden de supporters zich tijdens de match ook al ingelaten met ander wangedrag. De thuisfans gooiden bekertjes en andere objecten in de neutrale zone en beschadigden de dug-out van de staf van RWDM. Brusselse supporters hadden ook enkele bekertjes gegooid tijdens de wedstrijd, hun houding tijdens de wedstrijd werd wel beschreven als "acceptabel"'.

Langs beide kanten werd ook pyrotechnisch materiaal gebruikt, tijdens de wedstrijd. Dat had echter geen invloed op het verloop van de wedstrijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top