Vijf Belgen mogen volgende maand naar het WK zwemmen in Boedapest

Sport | Vijf Belgen, drie bij de vrouwen en twee bij de mannen, zijn geselecteerd voor het WK zwemmen, dat van 18 juni tot 3 juli in de Hongaarse hoofdstad Boedapest gehouden wordt, zo bevestigde de Koninklijke Belgische Zwembond KBZB dinsdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

Valentine Dumont (NOC) neemt deel aan de 100m, 200m en 400m vrije slag. Florine Gaspard (CNB) aan de 50m en 100m schoolslag. Op de 50m krijgt ze gezelschap van Fleur Vermeiren (BRABO). Louis Croenen duikt het bad in op de 100m en 200m vlinderslag. Logan Vanhuys (DM) komt in actie op de 10km openwaterzwemmen.

Aan de vorige editie van het WK, in 2019 in het Zuid-Koreaanse Gwangju, namen nog elf Belgische zwemmers en twee aflossingsploegen deel. De intussen gestopte Fanny Lecluyse zette er voor ons land het beste resultaat neer met een zevende stek in de finale van de 200m school. Dumont, Vermeiren, Croenen en Vanhuys waren toen ook al van de partij.

De negentiende wereldkampioenschappen zwemmen stonden aanvankelijk vorig jaar in het Japanse Fukuoka op het programma, maar moesten wijken omdat de Olympische Spelen met een jaar uitgesteld werden. Als nieuwe datum werd voor 13 tot 29 mei 2022 gekozen, maar vanwege de coronapandemie in Japan werd het WK in Fukuoka verschoven naar de zomer van 2023. Uiteindelijk kwam de Internationale Zwemfederatie FINA dan maar met Boedapest op de proppen, om te vermijden dat er een kloof van vier jaar tussen beide WK's zou zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top