Hoe ‘Shazam!’ (Play4) het DC Cinematic Universe weer op het juiste spoor zette

Films | Play4 zendt vanavond ‘Shazam!’ uit, een eigenzinnige superheldenfilm die door velen beschouwd wordt als de beste film in het DC-universum sinds ‘Wonder Woman’. Proximus Pickx vertelt je alles over deze film, die lichtvoetige humor verzoent met superkrachten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

'Shazam!' volgt de 14-jarige Billy Batson, een tiener die zonder zijn moeder opgroeit. Hij loopt weg uit alle pleeggezinnen waar hij wordt geplaatst, totdat hij terechtkomt in een tehuis waar al vijf andere kinderen zijn ondergebracht. Hij ontmoet Freddy, zijn geadopteerde broer, die een superheldenfan is. Alles verandert voor Billy na een ondergrondse trip die hem op mysterieuze wijze naar een grot leidt. Daar ontmoet hij de oude Shazam.

Shazam is een oude tovenaar die zijn krachten moet doorgeven aan een opvolger, en het is Billy die ze erft. Hij zegt het woord 'Shazam' en verandert in een superheld, met een volwassen lichaam. Hij keert terug naar de echte wereld zonder te weten hoe hij zijn krachten moet gebruiken. Met Freddy's hulp ontdekt hij zijn supermachten.

Als een echte superheld houdt hij zijn identiteit geheim, maar moet hij het ook opnemen tegen geduchte schurken. Zo is er Thaddeus, die aast op Billy's krachten. Shazam bestudeert hoe hij zijn vijanden moet verslaan, terwijl hij poogt om zijn nieuwe krachten onder de knie te krijgen én zijn normale tienerleven moet leiden.

De lat hoger leggen voor het DC Universum

'Shazam!' voegt iets toe aan het DC Universum, dat tot nu toe verbleekt in vergelijking met de superhelden van Marvel. Films als 'Suicide Squad' en 'Batman v Superman' zijn er niet in geslaagd om zowel het publiek als de critici voor zich te winnen. Maar de avonturen van Shazam leggen de lat schijnbaar hoger. Het lijkt erop dat zijn mix van actie en humor veel meer gewaardeerd wordt, zowel door de pers als door de fans.

Superheldenfans vinden in 'Shazam!' misschien wat ze leuk vonden aan 'Deadpool', zij het minder grof, maar net zo grappig. Critici hebben ook de cast van de film geprezen, waaronder de jonge acteurs die schitteren, maar ook Zachary Levi, de volwassen versie waarin Billy verandert als hij een superheld wordt.

Bekijk 'Shazam!' vanavond om om 20u35 op Play4 of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kunt u het programma tot 36 uur later bekijken wanneer u maar wilt, of ook op de website of app 7 dagen na de uitzending!

Andere films uit het DC-universum zijn beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Kijk naar 'The Dark Knight', 'The Suicide Squad' of 'Wonder Woman 1984'. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de knop 'On demand' of 'Shop' van uw afstandsbediening of ga hier rechtstreeks naar de Proximus VOD catalogus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top