Zac Efron op zoek naar ecologische en duurzame oplossingen voor klimaatopwarming in ‘Down to Earth’ op Netflix

Films | Hoewel velen Zac Efron associëren met ‘High School Musical’ of ‘The Greatest Showman’, heeft de acteur ook andere kwaliteiten. In ‘Down to Earth’ zien we de Amerikaan als een geëngageerde man die in een documentairereeks wil aantonen hoe we beter kunnen zorg dragen voor ons klimaat. Efron neemt de kijker samen met gezondheidsspecialist Darin Olsen mee naar de vier uithoeken van de wereld. In zijn reeks brengt hij verhalen over ecologische oplossingen voor de klimaatcrisis en neemt hij een kijkje bij mensen met een vernieuwende duurzame levensstijl.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nu de wereld steeds vaker in aanraking komt met de gevolgen van de klimaatopwarming springen ook heel wat beroemdheden mee op de kar om een meer ecologische levensstijl te promoten. Dat deed ook Zac Efron, die met deze documentairereeks van acht afleveringen op zoek gaat naar tips en tricks voor een meer duurzame en ecologische levensstijl

De reeks begint bij de eerste ontmoeting tussen Efron en Darin Olien. De acteur ontmoet de gezondheidsexpert tijdens een van zijn presentaties en voelt meteen een klik. Olien is een expert in voeding en deed de laatste jaren veel onderzoek naar superfoods. Aan de hand van een boek, een podcast en zelfs een tv-programma geeft hij gezondheidsadvies, en dat zette Efron tot nadenken. Niet veel later contacteerde hij de gezondheidsexpert met de vraag om samen de reeks ‘Down to Earth’ te maken. Een frisse blik

Van de vulkanen van IJsland tot de beboste gebieden van het Amazonewoud, via een eco-dorp in Costa Rica tot nog een heel ander landschap, voor de reeks van Zac Efron en Darin Olson ging het duo de wereld rond op zoek naar de meest bijzondere verhalen. De landschappen uit de reeks doen de kijker van de ene verbazing in de andere vallen. Hetzelfde kunnen we zeggen van de verhalen die de lokale bevolking vertelt. Zij komen dag in dag uit in aanraking met de gevolgen van de klimaatcrisis en moesten dus noodgedwongen op zoek naar oplossingen om te kunnen blijven leven in hun thuisplek. 

Hernieuwbare energie, waterbeheer, CO2-voetafdruk, voeding, het is slechts een greep uit de selectie aan thema’s die aan bod komt in ‘Down to Earth’. In de reeks ontdekken beide heren een aantal manieren om onze planeet beter te beschermen, maar zien ze ook hoe bewoners van onze aardbol er alles aan doen om elkaar te helpen. 

Dat Zac Efron in dit thema geen enkele ervaring heeft met de wetenschappelijke basis van klimaatopwarming, is in deze reeks alleen maar een voordeel. Door zijn beperkte kennis wordt de klimaatproblematiek heel toegankelijk uitgelegd, enkel op die manier zou de medepresentator zelf begrijpen wat er wordt verteld. Ook de kijker kan dus op heel toegankelijke wijze bijleren over de problematiek. Anderzijds zorgt dat er niet voor dat bepaalde aspecten achter worden gehouden, integendeel. De reeks concludeert dat onze planeet zich in een alarmerende toestand bevindt en dat we sneller dan ooit moeten zoeken naar oplossingen om onze leefwereld te beschermen. 

Ontdek 'Down to Earth with Zac Efron' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top