Fall Guys wordt free-to-play

Esports | Uitgever Epic Games maakte het gisteren officieel: vanaf 21 juni zal Fall Guys beschikbaar zijn op nieuwe platformen, zoals de Nintendo Switch en Xbox. Maar dat is het grote nieuws niet. Vanaf dan zal het spel gratis kunnen worden gedownload. Jawel, helemaal gratis!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit nieuws zal de meeste gamers verheugen. Hoewel Fall Guys ten tijde van de release een doorslaand succes was, met name dankzij de massale aandacht op het streamingplatform Twitch, leek de game steeds meer moeite te hebben om een aanvaardbare playerbase te verzamelen. Dat zorgde voor enkele problemen in het spel, zoals de wachttijd om een match te vinden.

Maar in maart 2021 verscheen een nieuwe speler op het toneel. De gigant Epic Games kondigde toen de overname aan van Mediatonic, de studio verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het spel. De game met de kleurrijke personages in de vorm van bonen werd zo opgenomen in de catalogus van Epic Games. En om de hype rond het spel opnieuw aan te wakkeren, lijkt Epic dezelfde strategie te hanteren die bijna twee jaar geleden voor een andere belangrijke titel gebruikt werd.

Inderdaad, zoals bij Rocket League in september 2020, heeft Epic Games aangekondigd dat bij de lancering van het nieuwe seizoen op 21 juni van Fall Guys, de titel free-to-play zal worden!

Op dezelfde datum verschijnt de game ook op Nintendo Switch en Xbox. Dat besluit maakt een einde aan de exclusiviteit op Playstation. Epic Games verduidelijkte dat cross-play en cross-progressie wel degelijk beschikbaar zullen zijn op alle platforms. Er werd ook een nieuwe in-game currency toegevoegd onder de naam Show Bucks. Die naam doet denken aan Fortnite's V-Bucks. Kudos, een andere valuta in het spel, blijft.

Als dank aan de spelers die het spel kochten toen het nog betalend was, zullen zij een Legacy Pack aangeboden krijgen waarin exclusieve skins zitten. Ze krijgen ook de eerste Battle Pass van het seizoen, een verbeterde versie van het progressiesysteem dat al in het spel aanwezig is. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top