Het duel tussen Miami Heat en Boston Celtics draait vooral rond de verdediging

Basketbal | Vanavond nemen Miami en Boston het tegen elkaar op in een Conference-finale. De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd, dus we vermoeden dat deze krachtmeeting vooral zal afhangen van de kwaliteit van de verdediging.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na respectievelijk Philadelphia en titelverdediger Milwaukee Bucks te hebben uitgeschakeld, staan Miami en Boston in de finale van de Conference. Basketbalkenners weten dat de ploegen al eens tegenover elkaar stonden in de coronabubbel in Orlando tijdens het seizoen 2020. Destijds wonnen de ervaren rotten van Miami Heat met 4-2, maar dit jaar zal de ploeg uit Florida het niet zo makkelijk hebben.

Een hoofdrol voor de verdediging

In de play-offs is het vaak de verdediging die het verschil maakt. Miami en Boston spelen veel hechter dan in het gewone seizoen. Boston had de tweede beste verdediging in de competitie aan het einde van het seizoen, Miami de vijfde beste. En zoals ze vaak zeggen, met een goede aanval kan je wedstrijden winnen, maar met een goede verdediging win je kampioenschappen.

In de play-offs had Boston zelfs de beste verdediging van de twee conferenties samen, met 106,1 gemiddeld aantal tegenpunten. Het moet gezegd worden dat de Celtics de beste verdediger van het jaar hebben met Marcus Smart. Helaas is hij onzeker voor Game 1 vanwege een verrekte gewrichtsband in het midden van zijn voet, opgelopen tijdens Game 7 tegen de Bucks. Maar zelfs zonder hem weet het team van Ime Udoka zijn mannetje te staan. Het bewijs is dat vier spelers, waaronder Smart, een gemiddelde van ten minste één steal per wedstrijd hebben. Verdedigend is Boston dus solide, vraag dat maar aan de Bucks.

Miami bulkt van de ervaring

De cijfers van Miami zijn niet zo sterk, maar dat betekent niet dat ze niet weten hoe ze moeten verdedigen, integendeel zelfs! Als de beste ploeg van het reguliere seizoen vertrouwt Miami Heat op de ervaring van zijn beste spelers. Jimmy Butler is de leider van de aanval met zijn 28 punten gemiddelde, maar ook van de verdediging waar hij 2 steals per wedstrijd telt.

Hij brengt Kyle Lowry met zich mee, die onzeker is voor het begin van het duel maar die titelervaring heeft. PJ Tucker, meer iemand die op de achtergrond steun geeft, kent ook het succesrecept sinds hij een jaar geleden kampioen werd met de Bucks. Tegenstanders moeten ook oppassen voor Bam Adebayo, die dit jaar juist naast de prijs van Defensieve Speler van het Jaar greep. Op de bank vinden we de zesde man van het jaar, Tyler Herro, die op elk moment kan vlammen. En tenslotte is er Erik Spoelstra, een meester in het aanpassen van zijn strategie wanneer de situatie het vereist. Bostons coach Ime Udoka is vrij nieuw in zijn functie als hoofdcoach, dat is geen detail om over het hoofd te zien. Het is daarom de vraag of het jonge Boston in staat zal zijn om de ervaren spelers van Miami te verslaan. 

Het programma van deze week op Eleven Sports:

Woensdag 18 mei

  • Game 1: Miami Heat - Boston Celtics (vanaf 2u30 op Eleven 2)
Donderdag 19 mei
  • Game 1: Golden State Warriors - Dallas Mavericks G1 (vanaf 3u op Eleven 2)
Vrijdag 20 mei
  • Game 2: Miami Heat - Boston Celtics (vanaf 2u30 op Eleven 2)
Zaterdag 21 mei
  • Game 2: Golden State Warriors - Dallas Mavericks (vanaf 3u op Eleven 2)
Zondag 22 mei
  • Game 3: Boston Celtics - Miami Heat G3 (vanaf 2u30 op Eleven Sports 2)
Maandag 23 mei
  • Game 3: Dallas Mavericks - Golden State Warriors (vanaf 3u op Eleven 2)
Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top