Limburg United gaat voor winst in derde ronde tegen Groningen

Basketbal | Nadat ze in de tweede ronde van de play-offs in de BNXT League het pleit wonnen van Spirou Charleroi, kruist Limburg United in het volgende deel van de competitie de degens met het onze noorderburen van Donar Groningen. Die zijn net geëlimineerd in de halve finale van de nationale play-offs in Nederland.

Door Pickx

Deel dit nieuws

“Er waren wat twijfels over ons na onze resultaten in de Elite Silver. Ik begrijp niet waarom, want we konden toch ook winnen van Oostende in de bekerfinale?” Aan het woord is Raymond Westphalen, de coach van Limburg United, na de tweede overwinning tegen Charleroi in de tweede ronde van de BNXT League-play-offs. De Limburgers zijn vlekkeloos aan het vierde stadium van de competities begonnen door eerst het Nederlandse Den Helder Suns op de knieën te dwingen en dan ook Spirou te verslaan, zowel in Hasselt als in de Dôme. In de derde ronde wachten de Nederlanders van Donar Groningen, allesbehalve een makkelijke tegenstander. Maar voor de onverwachte winnaar van de Beker van België lijkt dit seizoen geen uitdaging te groot.

Een sterk Groningen

In de reguliere fase werd Limburg zevende en in de Elite Silver werd het tweede. United begon niet aan de tweede ronde tegen Charleroi als de topfavoriet. In beide fases eindigde Spirou namelijk net een plekje hoger. Toch konden de Limburgers in de play-offs hun wraak nemen. In de heenwedstrijd ontbonden ze hun duivels in het laatste quarter waardoor ze terug konden keren en in de terugwedstrijd lieten ze hun tegenstander de hele tijd achter de resultaten aan hollen. Spencer Littleson en de zijnen waren dominant in de rebounds en stootten overtuigend door naar de volgende ronde.

De poulains van Raymond Westphalen konden vertrouwen tanken, maar zullen toch nog sterk uit de hoek moeten komen als ze ook hun tegenstander in de derde ronde willen overklassen. Daar wacht Donar Groningen. De Nederlanders werden derde in de reguliere fase in Nederland, achter grootheden Heroes Den Bosch en ZZ Leiden. In de Elite Gold hielden ze de rug recht met vijf overwinningen en vijf nederlagen. Groningen haalde het bijvoorbeeld twee keer van Mons-Hainaut en Antwerp en op eigen veld ook van Kangoeroes Mechelen. In de nationale play-offs schopte de Noord-Nederlandse ploeg het tot de halve finales, waar Den Bosch te sterk was. “Ze hebben een paar sterke gangmakers, maar we hebben een kans als we goed verdedigen”, voorspelt Littleson. Om nog eens te kunnen stunten zal Limburg United een sterk blok moeten vormen. Ze hebben nog geen zin om aan hun zomervakantie te beginnen.

Volg het beste van de BNXT League, waaronder het duel tussen Limburg United en Donar Groningen vrijdag om 19u45 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Lees meer basketbalnieuws op de website van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top