PGL Major: een moeilijk weekend voor de topteams

CS:GO | De Legends Stage is vol aan de gang in Antwerpen. En net zoals de Challengers Stage heeft die al voor heel wat vuurwerk gezorgd. Na de eerste drie speeldagen kunnen we concluderen dat geen enkel team er echt bovenuit steekt, en dat veel teams hun beste vorm nog niet bereikt hebben.

Door Proximus

Deel dit nieuws

We kennen nu zes van de acht teams die voor het grote publiek in Antwerpen mogen spelen. En daar zitten enkele verrassingen bij. Niet de minste is de naam van Team Spirit. Geen enkele CS:GO-liefhebber zou er vooraf op gewed hebben, maar het CIS-team heeft zowaar een ongeslagen streak neergezet in de Legends Stage, na zeges tegen FURIA, Heroic en Copenhagen Flames. Petje af voor chopper en zijn manschappen!

De andere gekwalificeerde die met 3-0 doorstoot is niemand minder dan NAVI. De titelverdediger kende een moeilijke start, en met G2 Esports, NIP en BIG ook een zware loting. Desondanks bleef de Oekraïense organisatie foutloos, onder meer dankzij een beresterke s1mple.

Voor FaZe, de andere grote favoriet van het toernooi, verliep de Legends Stage iets stroever. Het team van karrigan kon niet winnen van ENCE en liep ook tegen Copenhagen Flames bijna tegen de lamp. Net als het indrukwekkende NIP gaat de winnaar van IEM Katowice en de ESL Pro League door naar de volgende ronde.

Voor Team Liquid was er minder goed nieuws. Het laatste Noord-Amerikaanse team in deze Major zakte volledig door het ijs in deze fase en stapt het vliegtuig op zonder ook maar één gewonnen map. Cloud9 moest zich gewonnen geven tegen Imperial, het Last Dance-roster van IGL FalleN. En het sprookje van Bad News Eagles is voorbij. Laten we hopen dat de Kosovaren snel een organisatie vinden die ze mogen vertegenwoordigen, want dat hebben ze wel verdiend!

Team Vitality en G2 Esports hebben nog één allesbepalende match voor de boeg. De twee superteams speelden maandag na twee razend spannende Bo3’ respectievelijk BIG en Outsiders naar huis. Samen met FURIA, Copenhagen Flames, Heroic en Imperial krijgen ze dinsdag een laatste kans op een ticket voor het Sportpaleis. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top