Elise Mertens "mist nog matchritme"

Sport | "Ik ben hersteld, maar mis nog matchritme", verklaarde Elise Mertens (WTA-33), nadat ze maandag in Straatsburg (251.750 dollar) in de eerste ronde de Française Carole Monnet (WTA-249) met 7-5 en 6-4 verslagen had.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mertens maakte haar wederoptreden nadat een dijblessure haar bijna een maand aan de kant hield. "In Istanboel liep ik een kleine spierscheur op. Ik had gehoopt om in Rome weer te kunnen spelen, maar dat bleek te nipt. Gelukkig kan ik me hier toch nog voorbereiden op Roland-Garros."

"Tegen Monnet begon ik niet goed aan de partij (ze kwam 0-3 achter). Na vier weken niet gespeeld te hebben, was ik wat nerveus. Ik wou weten of ik echt geen pijn meer voelde in de dij en was daar meer mee bezig dan met mijn wedstrijd. Beetje bij beetje kwam ik dan toch aan tennissen toe. Ik ben blij dat ik won, maar helemaal tevreden ben ik toch niet. Met het oog op Roland-Garros moet het beter."

In de tweede ronde ontmoet vierde reekshoofd Mertens woensdag de Australische Daria Saville (WTA-130) of de Duitse Anna-Lena Friedsam (WTA-116). "Tegen Friedsam speelde ik nog nooit, Saville (Gavrilova) schakelde me dit jaar in Indian Wells uit (6-3, 4-6, 6-3). Ze maakt weinig fouten en brengt enorm veel ballen terug. Als ik weer tegen haar moet, zal ik agressief moeten spelen, want ik wil het spel dirigeren, en zal ik toch ook geduld moeten oefenen. Het komt er dan op aan daar het goede evenwicht in te vinden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top