Chiellini neemt na 17 jaar in 17e minuut afscheid van Juventus-publiek

Serie A | Juventus-verdediger Giergio Chiellini heeft maandagavond op gepaste wijze afscheid genomen van zijn supporters. De 37-jarige Italiaan speelde 17 jaar voor de club en kreeg in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de 17e minuut een applauswissel.

Door Belga

Deel dit nieuws

Chiellini gaf de aanvoerdersband door aan de Argentijnse aanvaller Paulo Dybala, die de club ook verlaat na dit seizoen, en begon onder een staande ovatie aan een ereronde rond het veld.

Vorige week maakte Chiellini bekend dat hij Juventus verlaat. Het is nog niet bekend of hij ook stopt met voetballen of zijn loopbaan elders voort zal zetten. Volgens Italiaanse media lonkt een avontuur in de Verenigde Staten. Met Juventus veroverde Chiellini sinds 2005 liefst negentien trofeeën: negen landstitels, vijf Coppa's en vijf Supercoppa's. In Europa lukte het twee keer net niet. Zowel in 2015 als 2017 verloor hij met Juventus de finale van de Champions League. Met het Italiaanse nationale elftal kroonde hij zich vorig jaar wel tot Europees kampioen.

Toen Chiellini vervangen werd door Matthijs de Ligt, stond Juventus 1-0 voor tegen Lazio, dankzij een doelpunt van Dusan Vlahovic (10e). Avaro Morata (36e) maakte er nog voor de rust 2-0 van. In de tweede helft gaf de "Oude Dame" de zege nog uit handen. In de 51e minuut werd het 2-1 door een own-goal van Alex Sandro en in de zesde minuut van de blessuretijd sleepte Sergei Milinkovic-Savic nog een 2-2 gelijkspel uit de brand. In de stand is Juventus op één speeldag van het einde met 70 punten vierde, na AC Milan (83), Inter Milaan (81) en Napels (76) en net voor Lazio (63).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top