Voormalige frontman Sex Pistols "heel erg trots" op Queen Elizabeth

Muziek | John Lydon, de voormalige zanger van rockband Sex Pistols, zegt "heel erg trots" te zijn op de Britse Queen Elizabeth en wat de monarch allemaal heeft bereikt de afgelopen zeventig jaar op de Britse troon. Zo zei Lydon tegen presentator Piers Morgan tijdens diens praatprogramma "Piers Morgan Uncensored". Toch verkondigde Lydon in het verleden een heel andere visie in het controversiële nummer "God Save the Queen".

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is zeker een antiroyalistisch nummer, maar geen onmenselijk lied. De wereld moet dit weten: je moet niet denken dat ik volledig tegen de koninklijke familie als menselijke wezens ben. Ik ben eigenlijk heel, heel trots op de koningin dat ze het heeft overleefd en dat ze het zo goed doet", aldus de voormalige rockster.

Het nummer kwam in 1977 uit en werd zelfs geband door de BBC. Lydon, die vroeger als Johnny Rotten door het leven ging, beschreef de monarchie in het anti-establishment lied als "een fascistisch regime". Het nummer stond lang op nummer twee in de Britse hitlijsten.

Lydon vervolgde zijn gedachtespinsels over de Britse royals door te voorspellen dat het koningshuis zou stoppen na de dood van Elizabeth, omdat haar opvolger, Prins Charles, "niet bekwaam genoeg" zou zijn om de rol op zich te nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top