Tiësto grote winnaar bij Buma Awards

Muziek | Tiësto is dit jaar de grote winnaar bij de Nederlandse Buma Awards. De dj viel in de prijzen in zowel de categorie Buma Award Nationaal als Buma Award Internationaal, de prijzen voor de meest gedraaide en bestverkochte nummers binnen en buiten de Nederlandse grenzen. Suzan & Freek behaalden de eerste plek in de categorie Nationaal met hun hit 'Goud'.

Door Belga

Deel dit nieuws

Tiësto scoorde in diezelfde categorie een derde plek met het nummer 'The Business'. Internationaal was dat nummer het meest beluisterd. Voor 'The Motto', dat de dj maakte met Ava Max, kreeg hij ook een beeldje. Tijdens de uitreiking in theater Spant! in Bussum gingen ook onder anderen Snelle en Maan (voor 'Blijven slapen'), Chef'Special (voor' 'Afraid of the dark') en Jaap Reesema en Pommelien Thijs (voor 'Nu wij niet meer praten') met een prijs naar huis.

Behalve de Buma Awards werden maandag verschillende juryprijzen uitgereikt. De Gouden Harp is dit jaar voor ADE-grondlegger Anna Knaup. Ilse de Lange mocht de Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen en de Lennaert Nijgh Prijs ging postuum naar Henny Vrienten.

Fons Merkies kreeg de Oeuvre Award Multimedia. De componist en producer schreef muziek voor tientallen films en televisieseries, zoals 'All stars', 'Alleen maar nette mensen' en 'De Poolse bruid'.

Der 74-jarige Tony Berk ging naar huis met de 73X Platina Award vanwege zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie. Als platenbaas stond hij aan de basis van de carrières van talloze Nederlandse artiesten, zoals René Froger, Ruth Jacott en DI-RECT.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top