Nederlandse zanger Henny Vrienten postuum geëerd met award voor beste tekstdichter

Muziek | De Nederlandse zanger Henny Vrienten is maandag tijdens de uitreiking van de Buma Awards postuum geëerd met de Lennaert Nijgh Prijs, de juryprijs voor beste tekstdichter. De eind april op 73-jarige leeftijd overleden zanger en componist krijgt de onderscheiding voor zijn muzikale nalatenschap. "Zijn oeuvre is inmiddels net zo breed als zijn tekstschrijverstalent groot was", aldus de jury.

Door Belga

Deel dit nieuws

Vrienten wordt geroemd omdat hij bijna vijftig jaar lang de kunst verstond universele thema's in tekst om te zetten en mensen daarmee te boeien, te raken, te verrassen en na te laten denken, aldus de jury.

Henny Vrienten was vanaf 1980 de frontman van Doe Maar, maar maakte ook diverse soloplaten, de laatste jaren onder meer samen met George Kooymans en Boudewijn de Groot onder de naam Vreemde Kostgangers. Hij schreef ook muziek voor tientallen films en televisieprogramma's, waaronder Left Luggage, Abeltje, De ontdekking van de hemel, Het Klokhuis en Sesamstraat. Ook werkte hij mee aan de musicals Petticoat en Ciske de Rat.

De uitreiking van de Buma Awards, waarbij componisten, schrijvers, tekstdichters en muziekuitgevers worden geëerd, vindt dit jaar plaats in theater Spant! in Bussum.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top