Monfils moet forfait geven voor Roland Garros met hielspoor

Sport | Gaël Monfils (ATP 22) kan zondag niet deelnemen aan Roland Garros. Dat maakte de 35-jarige Fransman maandag bekend in een post op Twitter. Monfils kampt met hielspoor aan de rechterhiel en zal deze week een kleine ingreep ondergaan.

Door Belga

Deel dit nieuws

Monfils, de best geklasseerde Fransman op de ATP-ranking, moet ook het ATP 250-toernooi van deze week in Lyon aan zich laten voorbij gaan. Vorige week nam hij om dezelfde reden ook al niet deel aan het Masters 1.000-toernooi in Rome. Eerder dit seizoen trok hij zich terug uit de toernooien van Monte Carlo en Barcelona. Zijn seizoen op gravel blijft zo beperkt tot twee wedstrijden in Madrid.

"Het hielspoor aan mijn rechterenkel zorgt ervoor dat ik niet goed kan bewegen op de baan", legde de Fransman uit. "Ik heb besloten deze week een kleine ingreep te ondergaan, alvorens opnieuw in competitie uit te komen."

Monfils won dit seizoen tot dusver één ATP-titel, in januari in Adelaide (hardcourt). In totaal won hij tijdens zijn carrière elf ATP-toernooien. Op Roland Garros was zijn beste prestatie een stek in de halve finales, in 2008.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top