Meer dan een miljoen Vlamingen keken naar Eurovisiesongfestival

Muziek | Gemiddeld hebben dit jaar 1.079.719 Vlamingen naar de finale van het Eurovisiesongfestival gekeken. Dat blijkt uit de kijkcijfers die de openbare omroep maandag heeft bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Meer dan een miljoen kijkers, goed voor een marktaandeel van 68 procent, zagen dit jaar Oekraïne winnen tijdens het Eurovisiesongfestival op Eén. Het hoogtepunt van de avond was het optreden van Jérémie Makiese rond half elf. Toen keken maar liefst 1.359.476 mensen hoe de Belg het er vanaf bracht. 

De kijkcijfers liggen lager dan vorig jaar, toen Hooverphonic ons land vertegenwoordigde op het muziekfestival. Toen keken er gemiddeld 1.480.527 mensen. Meer Vlamingen zetten de televisie aan voor een Vlaamse inzending, zo blijkt. 

Steeds meer mensen kijken online naar het Eurovisiesongfestival. Dit jaar kreeg de website zo'n 1,2 miljoen bezoeken van 766.000 unieke gebruikers voor Eurosong-content. 79.000 VRT NU-gebruikers hebben het festival bekeken via de wesbite, waarvan twee derde de show on demand bekeek.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top