MSI : G2 Esports heerst in de groepsfase

League of Legends |

G2 Esports maakte korte metten met de eerste ronde van de MSI 2022. Tegenover de vertegenwoordigers van Noord-Amerika en de Oceanic League kwamen de Europeanen ongeslagen uit de groepsfase, en kwalificeerden zich zo voor de Rumble Stage van aanstaande vrijdag.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het was een goede week voor Europa op de Summoner's Rift. De Mid-Season Invitational 2022 vond de afgelopen week plaats in Busan. Deze eerste fase van het League of Legends-wereldcircuit voor de Worlds aan het einde van het seizoen brengt alle kampioenen samen van de afgelopen Spring Split uit de verschillende continentale leagues van Riot Games.

En in dat opzicht kan men zeggen dat de Europese vertegenwoordigers het vrij goed deden. G2 Esports begon de competitie met een knal en sloot de eerste fase van de competitie af met acht overwinningen en nul nederlagen. Tegen Evil Geniuses en ORDER liet G2 Esports zien dat het zeker een team is om in de gaten te houden.

En in die categorie vinden we natuurlijk de Koreanen van T1 en de Chinese vertegenwoordiger RNG terug. Voor T1 is het duidelijk dat de groepsfase een makkie was. Faker en zijn collega's toonden nog maar eens hun talent. Ze eindigden ongeslagen in hun groep en hadden zelfs de luxe van een paar exotische picks waarvan alleen zij de reden kennen. We herinneren ons in het bijzonder de Rumble van Keria, support van het roster, terwijl de champion praktisch nooit op die positie wordt gezien.

Een lange groepsfase voor RNG

In groep B maakte Royal Never Give Up ook indruk, ondanks enkele controverses. Ter herinnering: de Chinese vertegenwoordigers spelen de wedstrijd in eigen land om te voldoen aan de beperkingsregels die hun regering heeft ingesteld. Die beslissing heeft Riot Games ertoe heeft aangezet een latency in te stellen voor de teams die ter plaatse aanwezig zijn, zodat alle rosters in dezelfde omstandigheden spelen.

Dat leek een goed idee, maar de uitvoering kende enkele kleine problemen. Na de eerste drie RNG-wedstrijden maakte Riot Games bekend dat de ping van de Chinezen in feite lager was dan die van de andere teams. Een technische fout die het team van AD Carry GALA ertoe dwong hun volledige eerste reeks wedstrijden over te spelen. Die veranderden uiteindelijk niets aan de eindstand van de organisatie. Een kleine bonus: GALA behaalde de eerste pentakill van de competitie tijdens één van de ongeldig verklaarde wedstrijden. De Chinezen zorgden voor een tweede in de tweede wedstrijd tegen de Brazilianen van de Red Canids.

Naast G2 Esports en de giganten uit China en Zuid-Korea, wisten Evil Geniuses (LCS NA), PSG Talon (PCS) en Saigon Buffalon (VCS) de tweede plaats in hun groep te bemachtigen. Hoewel de laatstgenoemden duidelijk weinig kans maken tegen de favorieten van de competitie, is hun prestatie tot dusverre lovenswaardig. De community roept echter steeds luider om het format van het evenement aan te passen en meer speeltijd te geven aan de minder belangrijke regio's, die vaak aan het eind van de groepsfase worden uitgeschakeld. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top