Spaanse pers: Real Madrid heeft Kylian Mbappé beet

La Liga | Het is nog niet officieel, maar de Spaanse media weten het zeker: Kylian Mbappé trekt van PSG naar Real Madrid. Hij zou een contract voor vijf seizoenen tekenen bij de club van Thibaut Courtois en Eden Hazard.

Door Proximus

Deel dit nieuws

PSG dreigt zijn sterspeler- einde contract vanaf 1 juli - gratis kwijt te spelen, nadat het in 2017 180 miljoen euro betaalde om Kylian Mbappé weg te halen bij AS Monaco. Het gonst al maanden van de geruchten omtrent een transfer van Mbappé naar Real Madrid en volgens de Spaanse krant Marca is er nu een einde gekomen aan de transfersoap. Zij weten immers dat de Franse aanvaller voor vijf seizoenen zal tekenen bij de Koninklijke.

Mbappé zorgde zelf voor de nodige ophef door bij zijn uitreiking van ‘Speler van het Jaar’ in de Ligue 1 meer uitleg te geven over zijn toekomst. "Of ik mijn keuze heb gemaakt. Ja, er komt snel duidelijkheid", vertelde hij aan de pers. Mbappé kende persoonlijk een goed seizoen in Frankrijk door 25 doelpunten te scoren en 17 assists uit te delen.

Waanzinnig contract

Voorlopig kwam er nog geen officieel bericht naar buiten van Real Madrid, PSG of Mbappé zelf, maar het was wel een feit dat de aanvaller vorige week in Madrid was. Hij zou toen zijn contract bij Real hebben getekend. De spurtbom gaat er een enorm loon opstrijken. Hij zal vijf jaar lang 50 miljoen euro per jaar verdienen en daarnaast kreeg hij ook een tekenbonus van 100 miljoen euro. Mbappé strijkt zo maar liefst 350 miljoen euro op.

Toch kiest Mbappé niet voor het geld, want PSG bood hem zelfs nog meer geld aan. De aanvaller liet verstaan dat hij zijn keuze gaat meedelen nog voor hij aan het eind van de maand zal aansluiten bij het Franse nationale team. Iedereen verwacht dat hij voor Real Madrid zal kiezen.

Dé sterkhouder bij PSG

Met zijn 25 goals en 17 assists in de competitie heeft Mbappé zijn titel van ‘Beste Speler van het Jaar’ duidelijk niet gestolen. Hij was veruit de beste speler in de Franse competitie en het was vooral dankzij hem dat PSG de landstitel wist binnen te halen. Real Madrid aasde al langer op zijn diensten en lijkt dus aan het langste eind te gaan trekken.

Het lijkt nu nog wachten op de officiële aankondigingen. Real Madrid hoopt zo op een fantastisch seizoenseinde. De landstitel is al binnen, de Champions League kan ook nog volgen en met de nakende komst van Mbappé ligt de kers alvast op de taart.

In afwachting van de officiële aankondiging van de transfer van Kylian Mbappé neemt Real Madrid het in de Champions League-finale op zaterdag 28 mei om 21u op tegen Liverpool. Een wedstrijd die je niet mag missen en die live is te volgen via Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top